Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky


Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Recenzi na knihu K čemu je dobrá válka? najdete na iLiteratura 13. ledna 2018 více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Anand Dilvar
Otrok
2. Václav Cílek
Co se děje se světem?
3. Václav Cílek, Martin Majer, Radoslava Schmelzová a kol.
Tetín svaté Ludmily
4. Wojciech Górecki
Přípitek předkům
5. Enrique Gracián
Prvočísla
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz