Obalka Škobrtnout o štěstí
Daniel Gilbert
Škobrtnout o štěstí
Jak se chytá zlatá muška


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Renáta Plouharová, váz. s přebalem, 336 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-127-7, EAN 9788073631277, řada Zlom, poprvé vyšlo 15.10.2007.

Co je to štěstí? ... zeptal se kdysi klasik ... A co byste na to řekli vy? Víte, co je to štěstí? Daniel Gilbert by se s vámi vsadil, že si myslíte, že víte, ale s největší pravděpodobností se mýlíte. Profesor psychologie na Harvardské univerzitě Daniel Gilbert se nám ve své poutavé a odhalující knize snaží vtipným způsobem a na nám blízkých příkladech z praktického života naznačit, jak moc jsme ovlivněni a často zrazováni naší vlastní myslí a jak nám mohou hranice představivosti stát v cestě za opravdovým štěstím. Na základě poznatků celého spektra vědních oborů, především psychologie, kognitivní neurovědy, filozofie a behaviorální ekonomie, Gilbert dokazuje, že stejně jako si mylně vybavujeme naši minulost, chybujeme i v našich představách o budoucnosti. V závěru knihy se zabývá otázkou přenosu nesprávných přesvědčení mezi lidmi a uvádí typické příklady obecně rozšířených domněnek o lidském štěstí - hodně peněz, děti, sláva, kariéra a jiné. Vcelku abstraktní téma hodné akademické debaty je nám zde díky Gilbertově vtipu a mnoha reálným příkladům z běžného života předkládáno živě a zábavně. Věřte nebo ne, mnohým z vás otevře oči a svět už pro vás nikdy nebude stejný.

O autorovi:
Gilbert Daniel
Daniel Gilbert je profesorem psychologie na Harvardově univerzitě. Za svou pedagogickou a vědeckou činnost získal mnoho ocenění. Žije v Cambridgi, ve státě Massachusetts.

Recenze a názory: SME 10. 1. 2008 (12 kB) *

Ukázky: Prospektiva a řízení (106 kB) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Nejnovější recenze na knihu Ambasadoři bohémy najdete na www.iliteratura.cz 28/3/24 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard