Obalka Všechno je sázka
David Hrbek
Všechno je sázka
Scénické rozhovory


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 224 stran, ilustrační fotografie, 265 Kč, ISBN 80-7363-093-1, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 26.09.2006.

Americká písničkářka Suzanne Vega, reklamní fotograf a autor mužských fotografických aktů Robert Vano, operní režisér David Radok, dirigent Libor Pešek, herec, spisovatel a scenárista Zdeněk Svěrák, americký spisovatel Robert Fulghum, textař a hráč Michal Horáček, moderátor a novinář Václav Moravec, britský skladatel a hudební teoretik Michael Nyman, operní pěvkyně Eva Urbanová, dokumentaristka a feministka Olga Sommerová, malíř a kostýmní výtvarník Theodor Pištěk, ti všichni se setkávají na stránkách knihy, která je přepisem rozhovorů, jak se odehrály ve Švandově divadle na Smíchově v pravidelné talk show Scénické rozhovory.
Vydáno ve spolupráci s nakladatelstvím Jaroslava Jiskrová Máj a Švandovým divadlem na Smíchově.

O autorovi:
Hrbek David
David Hrbek (1968) vystudoval češtinu a angličtinu na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Sedm let se živil jako středoškolský profesor na gymnáziu, od roku 2000 pracuje v Muzeu umění Olomouc jako lektor. Je autorem rozhovorů pro časopis Reflex (o písničkářce Suzanne Vega, o reklamním fotografovi Oliviero Toscanim, autoru kontroverzních reklamních kampaní pro Benetton, o reklamním výtvarníku, muzikantovi a osobním příteli Beatles Klausi Voormannovi ad.). V roce 2001 vydal knižní rozhovor s Davidem Vávrou pod názvem Šumný Vávra, jehož dvě vydání byla brzy rozebrána. Scénické rozhovory ve Švandově divadle na Smíchově začal moderovat v květnu 2003, prvním hostem se stal Klaus Voormann.

Recenze a názory: iDNES 10. října 2006 (7 kB) * Listy Prahy 1 prosinec 2006 (6 kB) * Webmagazín Rozhledna 7. prosince 2006 (10 kB) * Portál české literatury 2006 (7 kB) * Mladá fronta DNES - střední Morava 30.11. 2006 (6 kB) * MFDNES-iDNES Rozhovor s autorem o knize (19 kB) * Právo 22. 12. 2006 (6 kB) *

Ukázky: Rozhovor se Zdeňkem Svěrákem (88 kB) * Rozhovor s Olgou Somerovou (155 kB) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Rozhovor s Mariuszem Szczygiełem o literárních reportážích - HOST + H7O/duben 2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard