Obalka Záhadný zlatý řez. Druhé vydání
Scott Olsen
Záhadný zlatý řez. Druhé vydání

Doporučená cena: 198 Kč
Cena v e-shopu: 168 Kč
Ušetříte: 30 Kč (15 %)
 
Do košíku

Překlad Petr Holčák, vázaná s přebalem, 68 stran, 198 Kč, ISBN 978-80-7363-566-4, EAN 9788073635664, řada Pergamen, vydání 2, poprvé vyšlo 18.06.2013, 2. dotisk 22.05.2017.
Původní název:
The Golden Section: Natures Greatest Secret

Za pomoci mnoha ilustrací tato kniha poodhaluje tajemství přírody, které se ukrývá ve zlatém řezu, jednoduchém, avšak o to záhadnějším poměru, který dokonale zobrazuje nerozpojitelné propojení částí a celku. Nacházíme jej v podobě takzvaných Fibonacciho nebo Lucasových čísel, popřípadě logaritmických spirál u nepřeberného počtu věcí a jevů - od živočichů a rostlin, poměrů lidského těla přes pohyb planet naší sluneční soustavy až po náboženství a umělecká díla. Možná tkví i v základech lidského vědomí a základních stavebních kamenech hmoty.

O autorovi:
Olsen Scott
Scott Olsen je profesorem filozofie a komparativní religionistiky na Central Florida Community College v Ocale na Floridě. Je jedním z předních expertů na dějiny zlatého řezu; na toto téma publikoval řadu studií a vede přednášky na mezinárodní úrovni.

Ukázky: úvod (386 kB) * obálka k tisku (73,7 kB) *

Další tituly autora
Záhadný zlatý řez
Záhadný zlatý řez. Druhé vydání. Elektronické vydání
Designa

Mohlo by vás zajímat:
Perspektiva a jiné optické klamy
Posvátná čísla
Posvátná geometrie
Zlatý řez

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> matematika

Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Novou recenzi na knihy Projekt: pravda najdete na www.iliteratura.cz 15. 11. 2017 více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Anand Dilvar
Otrok
2. Václav Cílek
Co se děje se světem?
3. Václav Cílek, Martin Majer, Radoslava Schmelzová a kol.
Tetín svaté Ludmily
4. Wojciech Górecki
Přípitek předkům
5. Enrique Gracián
Prvočísla
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz