Nakladatelství Dokořán  Rozhovor se Zdeňkem Kárníkem o populárně-naučných edicích Aliter a Zip. K přečtení zde.
 Od 6. 2. do konce dubna poslouchejte na ČRo Dvojka v pořadu Meteor každý týden čtení z knihy Desatero smyslů. K poslechu zde.

Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky
rozebráno


Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Nejnovější recenze knihy Desatero smyslů (www.klubknihomolu.cz 15. 4. 2021) více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Stephen Hawking
Stručné odpovědi na velké otázky
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Jak přejít řeku
4. Jaroslav Peregrin
Člověk v zrcadle teorie her
5. Jaroslav Petr
Desatero smyslů
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz