Nakladatelství Dokořán  POZVÁNKA na autorský večer Marty Dzido. Podrobnější informace o akci najdete zde.

Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.


Proč se klepou řízky
rozebráno

Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni (Druhé vydání)


Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

POZVÁNKA - Autorský večer se spisovatelkou Martou Dzido. více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
2. Václav Cílek, Martin Polívka a Zdeněk Vacek (eds.)
Český a moravský les
3. Jiří Adamovič, Václav Cílek, Kamil Podroužek
Vlhošť
4. Stephen Hawking
Stručné odpovědi na velké otázky
5. Michio Kaku
Fyzika nemožného. Třetí vydání
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard