Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky


Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Přečtětte si recenzi na knihu Mytologie (iLiteratura 2. 9. 2018) více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Stephen Hawking
Stručná historie času
2. Matt Ridley
Evoluce všeho
3. Martin Gardner
Zábavné matematické hádanky
4. Václav Cílek
Co se děje se světem?
5. Stephen Hawking
Černé díry
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz