Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky


Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Recenzi na knihu Kříž Romanovců nejdete na Knihcentrum revue 20. 01. 2019 více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
2. Stephen Hawking
Stručná historie času
3. Patti Smith
Oddanost
4. Burkard Polster, Matthew Watkins, Matt Tweed, Gerard Cheshire, Moff Betts
Sciencia
5. James Kakalios
Fyzika všedních věcí
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz