Nakladatelství Dokořán  DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !!!
Redakce bude uzavřena od 16. 3 do 30. 4. 2020.
EDIČNÍ PLÁN 2020 NAJDETE zde.
Využijte mimořádné slevy na všechny knihy 25%.

Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky


Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Rozhovor s Helenou Wernischovou o knize Melancholie (Čro Plus 29. března 2020) více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Mariusz Szczygieł
Není
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Stephen Hawking
Stručná historie času
4. Niall Ferguson
Věž a náměstí
5. Robert M. Sapolsky
Chování
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz