Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.


Proč se klepou řízky
rozebráno


Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

SRDCE ČESKÉHO KRASU - recenze k přečtení na blog.respekt.cz 17. ledna 2022 více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Jaroslav Petr
Desatero smyslů
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Stephen Hawking
Stručná historie času
4. Bjørn Lomborg
Falešný poplach
5. Václav Cílek, Viktor Mačura a kolektiv
Stromy mě znají jménem
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz