Obalka Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Petr Zikmund
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

váz. s přebalem, 130*200, 400 str., 15 obr., 16 str. bar. příloha, 99 Kč, ISBN 80-86569-61-6, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 21.10.2003.
Vydáno ve spolupráci s nakladatelstvím Jaroslava Jiskrová - Máj

Pokračování kultovního a zároveň nejúspěšnějšího českého televizního seriálu v románové podobě. Znovu se ocitáme - stejně jako v předchozích dílech seriálu a stejnojmenné knize Jaroslava Dietla v legendární nemocnici a ožívají před námi naši známí, oblíbení hrdinové se svými dnešními starostmi i radostmi primář Arnošt Blažej a jeho žena Ina, doktorky Alžběta Čeňková a Dana Králová, primář Sova a jeho syn Karel, doktor Řehoř, vrchní sestra Marta Huňková, nyní Pěnkavová, ale i primář Sova, doktor Cvach nebo ředitel Pekař a další. Uběhla ovšem řada let, změnila se doba, naši hrdinové poněkud zestárli, na scénu vstupují jejich dospělé děti, na oddělení ortopedie přicházejí noví lékaři, s novými ambicemi a smělými plány. Propletence osobních a profesionálních vztahů postav, které důvěrně známe, i těch, které se teprve budou ucházet o naši pozornost, vytvářejí košatý, poutavý, dalo by se říci dietlovský příběh, který jistě zaujme jak na televizní obrazovce, tak na stránkách této knihy, která vychází současně se začátkem vysílání seriálu.

Pozor sleva! Původní cena 249,- Kč - nyní za 99,- Kč

Informace pro knihkupce:
Kniha je ve výhradní distribuci Knižního velkoobchodu Pemic: Vratimovská 703/101, 719 00 Ostrava, tel.: +42069 / 568 4526, fax: +42069 / 568 2187.


O autorovi:
Zikmund Petr
PETR ZIKMUND (vlastním jménem Jan Otčenášek), narozen v roce 1947, působil po vystudování FAMU jako režisér a dramaturg v Krátkém filmu. Natočil mnoho snímků zachycujících nejrůznější obory lidské činnosti, zejména v oblasti přírodních věd. Vytvořil krátké filmy a seriály o architektuře, technice a životním prostředí. Od roku 1990 se v České televizi podílí na řadě titulů dramatické tvorby jako producent a posléze dramaturg, nyní šéfdramaturg. Do této oblasti spadá převážně jeho autorská činnost (jmenujme například televizní hry Jehla, Flotila, televizní adaptaci novely Romeo, Julie a tma, autorskou spolupráci na koprodukčním seriálu Náhrdelník. Je rovněž autorem úspěšného seriálu Hotel Herbich. Partner vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard