Obalka Mindf*ck
Christopher Wylie
Mindf*ck
Cambridge Analytica a plán na zničení světa


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Jan Klíma, vázaná s přebalem, 158 × 230 mm, 232 stran, 398 Kč, ISBN 978-80-7363-768-2, ISBN koeditora 978-80-257-3530-5, EAN 9788073637682, řada zip, vydání 1, poprvé vyšlo 15.06.2021.
Původní název:
Mindf*ck. Inside Cambridge Analytica´s Plot to Break the World

V roce 2016 výsledky referenda o brexitu šokovaly svět. Nikdo ale tehdy nevěděl, že se na tomto vítězství podílela také společnost Cambridge Analytica. Ta vznikla jako nástroj k zahájení ideologického útoku Steva Bannona na Ameriku a brexit, stejně jako předchozí operace v Africe či Karibiku, pro ni posloužil jako generální zkouška. Spojila psychologický výzkum se soukromými facebookovými daty a vytvořila tak neviditelnou zbraň, která měla moc měnit to, co voliči považovali za realitu. Stačilo odhalit dlouho potlačované napětí a přilít do něj trochu benzínu, aby došlo k explozi, jež v roce 2016 vyvrcholila americkými prezidentskými volbami. Whistleblower a bývalý ředitel výzkumu Cambridge Analytica Christopher Wylie pomáhal tuto mocnou zbraň vybudovat. Nakonec ho ale výčitky svědomí přiměly, aby proti své firmě veřejně vystoupil, čímž odstartoval, byť za cenu velkých osobních obětí, nejrozsáhlejší vyšetřování nezákonného ovlivňování voleb v dějinách. Ve své zpovědi odhaluje skutečný příběh britského referenda o vystoupení z EU, Bannonovy americké revoluce a celosvětového zločinu proti demokracii. Mnohem více než o brexitu či Donaldu Trumpovi je ale tato kniha o tom, jak snadné je s pomocí osobních dat, jež o sobě neustále v online prostoru trousíme, nahlédnout do lidských myslí a prostřednictvím moderních technologií s nimi manipulovat.
Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

O autorovi:
Wylie Christopher
Christopher Wylie (* 1989) je označován za "prvního velkého whistleblowera mileniálů" a "proroka s růžovými vlasy seslaného z budoucnosti". Proslavil se jako zakladatel - a následně strůjce zkázy - firmy Cambridge Analytica. Jeho odhalení masivního zneužívání dat otřásla Silicon Valley a vedla k jednomu z největších mezinárodních vyšetřování datové kriminality v naší historii. Wylie se narodil v Britské Kolumbii v Kanadě, studoval práva na London School of Economics a následně se zabýval datovou analýzou kultury a predikcí módních trendů. Žije v Londýně.

Recenze a názory: Respekt 18. 7. 2021 * Reflex 23. 09. 2021 *

Ukázky: obálka k tisku (124 kB) * obsah (41 kB) * Genesis (142 kB) *

Další tituly autora
Mindf*ck. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Kdo řídí internet?
Komu patří budoucnost?
Konec Evropy
Temný trh
Věž a náměstí

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> psychologie a sociologie
odborná -> ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard