Obalka Život a smrt planety Země
Peter Ward, Donald Brownlee
Život a smrt planety Země

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Stanislav Pavlíček, váz. s přebalem, 264 stran, 298 Kč, ISBN 80-86569-75-6, řada Aliter, poprvé vyšlo 11.05.2004.

Kniha je nejen životopisem naší planety jako vesmírného tělesa, ale i portrétem vzniku a vývoje života. Navíc přiná- ší sugestivní pohled do vzdálené budoucnosti Země, založený na analýzách mladého vědního oboru zvaného astrobiologie. Geolog a zoolog Peter Ward a astronom Donald Brownlee jedni ze zakladatelů této vědy zde kombinují vypravěčské schopnosti s nesmírnou vědeckou pečlivostí. Výsledkem je vyprávění stejně poutavé jako díla science fiction, od nichž se však odlišuje věrohodností svých závěrů a předpovědí. Popis různých alternativ budoucnosti naší planety nás donutí k zamyšlení, občas při něm i zamrazí v zádech. Ačkoli některým možným scénářům nemůžeme zabránit, dobrou zprávou je, že jiným ano.
Kniha vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

O autorech:
Ward Peter
Peter Douglas Ward se narodil v roce 1949. Jeho rodiče, Joseph and Ruth Ward,se přestěhovali do Seattlu po 2.sv. válce.Absolvoval Franklin High School. Wardova akademická kariera započala na Ohio State University, dále na NASA Astrobiology Institute, na University of California, McMaster University (kde získal titul PhD v roce 1976), a na California Institute of Technology. V roce 1984 byl zvolen členem California Academy of Sciences. Peter Ward se specializuje na období velkého vymírání. Publikuje knihy o biodiversitě a fosilních pozůstatcích. Ward také vyučuje jako mladší profesor zoologie a astronomie.
Brownlee Donald
Donald Eugene BROWNLEE je profesorem astronomie naUniversity of Washington (Seattle) a hlavní výzkumník pro NASA's STARDUST mission. Jeho hlavními zájmy jsou výzkum astrologie, komet, vesmírného prachu a porsche evangelismus.
Brownlee vystudoval elektrotechniku na University of California, Berkeley, poté co vystudoval University of Washington. Brownlee získal doktorát astronomie na University of Washington v roce1971, a nastoupil do oddělení Astronomy Department v roce 1975. Spolu s palentologem Peterem Wardem napsal 2 knihy "Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe" a "The Life and Death of Planet Earth". V roce 1991 byl na jeho počest pojmenován Asteroid 3259 jako Brownlee.

Recenze a názory: MF Dnes 26. 5. 2004 (5 kB) * RESPEKT 21. - 27. 6. 2004 (12 kB) * Časopis SME SR (9 kB) * Science ročník 58 9/2004 (5 kB) * Astropis 3/2004 (9 kB) * SME SR 2004 (4 kB) * Knihy a spoločnosť SR březen 2005 (22 kb) * SCIENCE 3/2005 (14 kb) * LN 23. 4. 2005 (17 kb) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> přírodní vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard