Obalka Stín větru
Carlos Ruiz Zafón
Stín větru

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Athena Alchazidu, váz. s přebalem, 458 stran, 299 Kč, ISBN 80-7363-075-3, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 30.11.2006.

Carlos Ruiz Zafón Vypravěč a zároveň hlavní hrdina Daniel Sempere vzpomíná na své dětství a dospívání, výrazně ovlivněné románem Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe. Daniel knihu získá na tajuplném pohřebišti zapomenutých knih v den svých desátých narozenin, a nastoupí tak na spletitou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Když se rozhodne po neznámém autorovi pátrat, v jeho životě nastane nečekaný zvrat... Životní osudy hlavního hrdiny na jedné straně a postav soustředěných kolem tajemného autora Juliána Caraxe na straně druhé se začnou postupně prolínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevnatý propletenec. Důležitou součást děje vytváří kouzelná a tajuplná atmosféra katalánské Barcelony. Stín větru, úchvatný příběh s prvky thrilleru, detektivky i gotického románu, se stal krátce po svém vydání světovým bestsellerem.

O autorovi:
Zafón Carlos Ruiz
Hned první dílo katalánského prozaika Carlose Ruize Zafóna (1964) El príncipe de la niebla (Kníže mlhy) získalo cenu španělského nakladatelství Edebé. Stín větru, zatím jeho pátý román, se dočkal několika desítek vydání ve španělštině a řady překladů a mezinárodních ocenění, ve Francii například za nejlepší zahraniční knihu. V současné době žije Carlos Ruiz Zafón v Los Angeles a živí se jako filmový scénárista.

Recenze a názory: Lidové noviny 21. 12. 06 (14 kB) * iliteratura 16. 1. 2007 (13 kB) * Webmagazín Rozhledna 6. 2. 2007 (11 kB) * VÍKEND HN 16. 2. 2007 (9 kB) * Týden 19. 3. 2007 (31 kB) *

Ukázky: Ukázka (57 kB) *

Další tituly autora
Stín větru, 2. vydání
Stín větru, 3. vydání

Mohlo by vás zajímat:
Oslnění

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> próza

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard