Obalka Posezení s Janem Burianem  aneb třicet televizních rozhovorů s neobyčejnými lidmi
Jan Burian - Jitka Kulhánková
Posezení s Janem Burianem aneb třicet televizních rozhovorů s neobyčejnými lidmi
A také o tom, co se dělo kolem.


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Váz. s přebalem, 296 stran 30 fotografií, 298 Kč, ISBN 80-7363-100-8, EAN 9788073631000, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 13.09.2006.

Česká televize uvedla již více jak 130 dílů talk show Posezení s Janem Burianem, v níž moderátor a spolutvůrce pořadu Jan Burian přivádí na obrazovku zajímavé osobnosti (Ladislav Smoljak, Jiří Stránský, Helena Třeštíková, Václav Koubek, J.A. Pitínský, Zuzana Lapčíková, Josef Hiršal, Petr Zelenka a další). Rozhovory převedla do knižní podoby publicistka Jitka Kulhánková a doplnila je scénickými poznámkami, medailónky a vzpomínkami osobností. V knize je možno najít i dobové ohlasy z tisku a rozhovory s režisérkou Janou Hádkovou a s Janem Burianem. Autorkou doprovodných fotografií je Hana Rysová.

O autorech:
Kulhánková Jitka
Zakladatelka a vydavatelka časopisu Promenáda, novinářka, cestovatelka Oblíbená místa: Všechna navštívená se stala oblíbenými: Island, Portugalsko, Dánsko, Švédsko, Norsko, Rumunsko - Banát, Slovinsko, Francie, Řecko, Indie - Ladak, Maroko, Tunis, USA, Kuba, Thajsko, Čína, Chile, Nový Zéland
Burian Jan
Jan Burian - český folkový písničkář a spisovatel, syn českého avantgardního divadelníka E. F. Buriana.V letech 1974-1985 tvořil autorskou dvojici s Jiřím Dědečkem, natáčeli spolu alba i televizní skeče. Poté (v letech 1986-1989) vystupoval s Danielem Fikejzem, dále i s Petrem Skoumalem, Vlastislavem Matouškem (skupina Zvláštní vydání) nebo v triu Jan Burian - Jan Jeřábek - František Janče.
Od roku 1992 spolupracuje s Českou televizí, kromě moderování vlastního pořadu Posezení s Janem Burianem skládá hudbu či jinak pracuje na dokumentárních filmech a podobně. V současnosti natáčí pořad Burianův den žen. Moderuje také vyhlašování ceny Magnesia Litera. V letech 1998-2001 spolupracoval také s Českým rozhlasem, např. na pořadu Přestávka (s Přemyslem Rutem) nebo Přesýpací hodina (s Janou Klusákovou a Přemyslem Rutem).
Od roku 2001 každoročně v Praze pořádá Festival osamělých písničkářů, který v roce 2006 vykrystalizoval v založení volného sdružení Osamělí písničkáři. Jan Burian je autorem několika cestopisů a cestopisných dokumentárních filmů, je také zakladatelem Klubu islandských fanatiků. Jeho syn Jiří Burian vystupuje pod pseudonymem Gregory Finn ve skupině Southpaw.

Recenze a názory: iDnes 22. října 2006 (22 kB) * Karlovarský deník 12. října 2006 (8 kB) * MFdnes Karlovy Vary 19. října 2006 (8 kB) * Zpravodaj Jonáš - klub 2006 (7 kB) * Mladá fronta DNES 21. 10. 2006 (10 kB) * Lidové noviny 2. ledna 2007 (9 kB) * Portál české literatury 2006 (9 kB) *

Ukázky: Rozhovor s Ladislavem Smoljakem (83 kB) *

Další tituly autora
Další posezení s Janem Burianem aneb Třicet televizních rozhovorů s neobyčejnými lidmi.

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> eseje a cestopisy

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard