Obalka Měníme podnebí
Tim Flannery
Měníme podnebí
Minulost a budoucnost klimatických změn


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Martin Seethaler, vázaná s přebalem, 272 stran, 10 ilustrací a grafů, barevná příloha, 350 Kč, ISBN 978-80-7363-121-5, EAN 9788073631215, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 03.04.2007.

Kniha australského vědce Tima Flanneryho, předního světového biologa, paleontologa a odborníka na klimatickou změnu, přehledně podává podrobné informace o jednotlivých faktorech klimatické změny, o jejích dopadech již zaznamenaných i očekávaných a o krátké historii boje proti ní i obdobným hrozbám. Důkladně se zabývá všemi přírodovědnými, ekonomickými, společenskými i technologickými aspekty problému včetně alternativních technologií ve výrobě. Záhy po svém vydání na podzim 2005 vzbudila značný rozruch. Mezi nadšené zastánce knihy i jejího poselství patří tak různorodé osobnosti jako britský premiér Tony Blair, kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger či britský podnikatel sir Richard Branson.

O autorovi:
Flannery Tim
Tim Flannery je australským mamalogem, paleontologem a ekologickým aktivistou. V roce 2007 se mu dostalo pocty v podobě titulu "Australan roku 2007". Dnes působí na Macquarie University a jeho hlavním zájmem jsou změny světového podnebí působením lidské civilizace. Jeho články na toto téma jsou často citovány ve světových médiích. Flannery se také podílel na výzkumu "polárních dinosaurů" na lokalitě Dinosaur Cove a jeden rod dinosaura - Timimus - je pojmenován po něm.

Ukázky: ukázka kapitola 21 (84 kB) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> historie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Nejnovější recenze na knihu Ambasadoři bohémy najdete na www.iliteratura.cz 28/3/24 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard