Obalka Nepiju sám, 2. vydání
Vladimír Vysockij
Nepiju sám, 2. vydání

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 88 stran, 125 Kč, ISBN 978-80-7363-168-0, EAN 9788073631680, řada Mocca, vydání 2, poprvé vyšlo 19.09.2007.

Tvorba herce, básníka a písničkáře Vladimíra Vysockého se v Sovětském svazu v 70. letech stala téměř náboženstvím. K smrti uprostřed horečné tvůrčí činnosti ho možná víc než oficiální neláska úřadů uštvala neoficiální láska miliónů příznivců. V červenci 1980 padl usmýkán nadlidským pracovním vypětím, nespoutaným způsobem života a alkoholem. U nás jeho písně v překladech Milana Dvořáka zařadil na počátku 80. let do repertoáru Jaromír Nohavica a uvedl ho tak do českého povědomí. Do výběru zařazuje Milan Dvořák několik klasických textů, ale naprostou většinu tvoří překlady zcela nové.
V souvislosti se zvýšením sazby daně z přidané hodnoty byla zvýšena doporučená cena této knihy od 1. 1. 2008 na 125,- Kč včetně 9% DPH.

O autorovi:
Vysockij Vladimír
Vladimír S. Vysockij byl ruský básník, herec a písničkář. Vladimír S. Vysockij se narodil v rodině důstojníka. Absolvoval hereckou školu Moskevského uměleckého divadla (MCHAT) a poté působil v několika moskevských divadlech. Od roku 1964 byl členem Divadla dramatu a komedie Na Tagance. Svůj výrazný herecký talent uplatnil v řadě postav, které interpretoval jako střety svobodného individua s omezující společností. Hrál i v řadě filmů a televizních inscenací. Vladimír S. Vysockij se proslavil rovněž jako interpret vlastních písní, u nichž se sám doprovázel na kytaru. Jeho písně oslovovaly intelektuální publikum i nejširší masy nejen v tehdejším Sovětském svazu, ale i v zahraničí. Vladimír S. Vysockij zemřel ve věku pouhých 42 let, celkově vyčerpán nejen tvůrčím vypětím, ale i vlivem alkoholu a drog. Byl jako mluvčí generace velmi populární.

Recenze a názory: Knihovnice.cz 21. 11. 2007 (11 kB) *

Ukázky: Kasandra (35 Kb) *

Další tituly autora
Nepiju sám

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> poezie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard