Obalka Příběhy lstivého Odyssea pro dnešní čtenáře
Luciano De Crescenzo
Příběhy lstivého Odyssea pro dnešní čtenáře

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Karolina Křížová, váz. s přebalem, 232 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-238-0, EAN 9788073632380, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 23.06.2009.

Italský autor Luciano De Crescenzo je již českým čtenářům znám svými Příběhy řecké filozofie, Příběhy středověké filozofie i osobitou verzí Homérovy Iliady (Heleno, Heleno, má lásko). Všechna jeho díla jsou prostoupena hlubokým zaujetím pro antický svět a zejména pak pro řeckou mytologii. Nejinak je tomu i v případě jeho Odyssea - ke klasické látce přistupuje s jistou dávkou humoristické neuctivosti, která činí z mnohdy obávané "bichle" poutavý a zábavný román. Převádí Odysseu do prózy psané současným jazykem, dává jí lehce ironický kabát a klasické epizody provází osobním komentářem. A co víc - vkládá do knihy i poslání čtenářům: být neustále na "cestě", doslovně i metaforicky.

O autorovi:
De Crescenzo Luciano
Luciano De Crescenzo se narodil v roce 1928 v neapolské čtvrti Santa Lucia. Promovaný inženýr, který to dotáhl až na ředitele IBM Italia, vydal své první dílo, když mu bylo 47 let. Ač se jeho prvotina Così parlò Bellavista setkala s velkým čtenářským ohlasem, váhal, zda má ředitelské místo vyměnit za nejistou spisovatelskou dráhu. V televizním pořadu "Bontà loro" nechal o svém osudu rozhodnout diváky. Luciano De Crescenzo dosud napsal 25 knih, které byly přeloženy do dvaceti jazyků. Věnuje se také režii, scenáristice a herectví. Za svou tvorbu získal řadu prestižních ocenění.

Recenze a názory: iliteratura 11. 8. 2009 (15 kB) * Vaše Literatura 12. září 2009 (11 kB) * Český dialog 5. 2. 2010 (5kB) * www.gamnasion.org 2010 (13 kB) *

Ukázky: Zpěv XII. (264 kB) * Obsah (151 kB) *

Další tituly autora
Příběhy řecké filosofie
Příběhy středověké filozofie
Heleno, Heleno, má lásko
Příběhy starší řecké filozofie

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> próza

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard