Obalka Jak se rozhodujeme
Jonah Lehrer
Jak se rozhodujeme

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Jan Klíma, vázaná s přebalem, 328 stran, 350 Kč, ISBN 978-80-7363-281-6, EAN 9788073632816, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 09.03.2010.

Máme se řídit instinktem, nebo racionální analýzou? Odpověď, jak vysvětluje Lehrer ve své chytré a čtivě napsané knize, záleží na situaci. Vědět, jaká metoda přemýšlení funguje v jakém případě, je nejen velmi užitečné, ale také vzrušující. Autor nás zavede na nejrůznější místa a nechá nás vyslechnout celou řadu příběhů. Poví nám, jak fluktuace několika dopaminových neuronů zachránila bitevní loď během války v Perském zálivu a jak horečná aktivita jedné mozkové oblasti prostřednictvím rizikových půjček vyvolala realitní krizi. Představí nám vědce, kteří pomocí zobrazovacích metod studují, jak se lidé rozhodují při investování a při výběru politických kandidátů. Dozvíme se, jak lze s pomocí těchto nových poznatků zlepšit televizní show, lékařskou péči, vojenské zpravodajství nebo výkony v lize amerického fotbalu. Tak se moc nerozhodujte a kupte si tuto knihu!

O autorovi:
Lehrer Jonah
Jonah Lehrer (*1981) vystudoval Columbijskou univerzitu a byl Rhodesovým stipendistou na Oxfordu. Pracoval v laboratoři významného neurologa a laureáta Nobelovy ceny Erica Kandela, pravidelně přispíval do listů The New Yorker, Washington Post, a do Boston Globe. V současné době je editorem magazínu Seed, který popularizuje vědu, vede rubriku Mind Matters (Záležitosti mysli) na webových stránkách Scientific American a píše vlastní blog nezvaný The Frontal Cortex (Frontální kortex). Je autorem knihy Proust Was a Neuroscientis (Proust byl neurolog).

Recenze a názory: Webmagazín Rozhledna 11. 6. 2010 (7,5 kB) * SME SR 12. 6. 2010 (35 kB) * BLOG RESPEKT. CZ 25. 9. 2010 (11,5 kB) *

Ukázky: obsah (75,5 kB) * Úvod (157 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Bod zlomu, 3. vydání
Houpačka
Mimo řadu
Mžik

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard