Obalka Kokpit
Jerzy Kosinski
Kokpit

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Ivana Jílovcová Fieldová, vázaná s přebalem, 340 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-283-0, EAN 9788073632830, řada Moderní světová próza, poprvé vyšlo 14.09.2010.

Kosinského román, plný napětí, morálních otázek, fyzického a psychického násilí, strachu, sexu, ošklivosti, krutosti, ale i humoru a krásných lyrických pasáží, líčí osudy bývalého agenta americké tajné služby Tardena. Jednoho dne je okolnostmi donucen opustit svůj dosavadní život, skrývat se a neustále měnit identitu. To s sebou přináší i velkou osamělost, která se však střetává s jeho touhou po blízkém kontaktu s lidmi. Díky nezměrné vynalézavosti hrdina objeví způsob, jak vstupovat do života svých nic netušících obětí, manipulovat s nimi jak se mu zlíbí a využívat jich k uspokojení svých vlastních potřeb. Čím větší mu hrozí nebezpečí, tím odvážnější jsou jeho eskapády, tím nenasytnější jsou jeho sexuální tužby. Tarden není schopen žít bez fyzického napětí. Vyžívá se v intrikách, pohybuje se po Spojených státech i po Evropě, střídá nejrůznější společenská prostředí a zaměstnání, setkává se s nejrůznějšími lidmi v nejrůznějších situacích. Čtenář v nich často poznává kus sebe, svoje vlastní skryté fantazie i pasti, do kterých mnohdy sám padá.

O autorovi:
Kosinski Jerzy
(Polsko, 1933 - 1991)
Jerzi Kosiński se narodil v Lodži v roce 1933, kvůli svému židovskému původu se během války skrýval na polském venkově. Ze svých válečných zkušeností čerpá ve svém prvním románu Nabarvené ptáče. V průběhu války byl katolickým knězem donucen ke křtu.
Po válce se znovu našel se svými rodiči, vystudoval historii a politologii na univerzitě v Lodži a stal se asistentem na Polské akademii věd. V roce 1957 emigroval do Spojených států amerických.
V USA se věnoval studiu a později sám vyučoval (např. na Princetonu a Yale). V roce 1965 získal americké občanství. V roce 1962 se oženil, jeho první žena Mary Haywardová-Weirová v roce 1968 zemřela na rakovinu. Později se oženil ještě jednou. V roce 1991 spáchal sebevraždu.

Ukázky: ukázka (438 kB) * obálka k tisku *

Další tituly autora
Byl jsem při tom

Mohlo by vás zajímat:
Láska ve smutné době
Oslnění
Stín větru, 3. vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> próza

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard