Obalka Blijící lišky a jiná zvěrstva
Radek Mikuláš
Blijící lišky a jiná zvěrstva

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 112 stran, ilustrace Radek Mikuláš, 198 Kč, ISBN 978-80-7363-319-6, EAN 9788073633196, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 05.10.2010, 1. dotisk 07.12.2010.

Blijící lišky a jiná zvěrstva jsou výběrem textů a ilustrací, divadelních scének, hádanek, básniček a parafrází na klasické pohádky. Autor byl nespokojený s malým zájmem svých dcer o dostupnou dětskou literaturu a divadlo a rozhodl se vzít věc sám pevně do rukou. Nechce však své dílo ponechat sobecky v kruhu rodiny a věří, že blijící lišky, svině Tsija, rodina Podvinutých, babička se zlou želvou a další postavy z knížky pobaví a poučí nebo alespoň rozčílí ještě mnoho dalších dětí a jejich vychovatelů.

O autorovi:
Mikuláš Radek
Radek Mikuláš (* 9. ledna 1964 v Praze) je geolog a paleontolog, ve volných chvílích je nebo alespoň býval také fotografem, botanikem, lezcem, orientačním běžcem, bruslařem na přírodním ledě a nesporně si zasluhuje také nálepku "publicista". V letech 1982-1987 vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy a pracuje v Geologickém ústavu Akademie věd České republiky, kde se zabývá studiem biogenního přepracování hornin, paleobiologií a geomorfologií. V roce 2013 obdržel od Akademie věd ČR titul DSc. a o tři roky později Medaili Vojtěcha Náprstka za popularizaci vědy. Publikoval řadu článků i knih nejen o paleontologii a geologii, ale i se sportovní tematikou a také literaturu humoristickou. Spolupořádal řadu přednášek a exkurzí v oboru. Jeho fotografie doprovázejí řadu vlastních i dalších publikací; byly i předmětem samostatných výstav. V edici "Průvodce" vydal v nakladatelství Academia Ledové Čechy (2010), Současná umělecká díla v krajině (2014; s Radkou Schmelzovou a Dagmar Šubrtovou) a Divokou přírodu Prahy (2015; spolu s A. Šturmou). V roce 2010 vyšel v Academii Atlas pískovcových skalních měst ČR a SR autorské trojice Jiří Adamovič, Radek Mikuláš a Václav Cílek. Na houšť pořadů, jejichž hlavním protagonistou je Radek Mikuláš, narazíme také v archivu Českého rozhlasu.

Recenze a názory: Týden 18. 10. 2010 (4,66 kB) * A2 - kulturní týdeník 2010 (10,6 kB) *

Ukázky: obsah + ukázka (3,66 MB) *

Další tituly autora
Na bruslích Českou republikou.
Rosomák strojvůdcem
Divoká příroda Prahy a blízkého okolí
Krajiny typu dandžia

Mohlo by vás zajímat:
Bílá ruka a poklad hradu Handštejna
Matematický čert
Počty v zemi faraonů

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> próza
dětská -> dětská

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard