Obalka Bruno, Chef de police
Martin Walker
Bruno, Chef de police
Víno, sýry, lanýže a jedna vražda...


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Jan Klíma, vázaná s přebalem, 135 x 205, 240 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-373-8, EAN 9788073633738, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 06.12.2011.
Původní název:
Bruno. Chef de police

Hlavní pracovní náplní policejního šéfa Bruna je starat se o řádný chod života malebného městečka St Denis v samém srdci Francie. Mezi jeho důležité úkoly patří organizace venkovských slavností či ragbyových zápasů, hledání zatoulaných psů, vymáhání pokut za špatné parkování či řešení sousedských sporů. A v neposlední řadě musí Bruno chránit místní farmáře před nepřátelskými byrokraty z dalekého Bruselu, kteří pravidelně podnikají razie na místní trhy a vyžadují dodržování nesmyslných evropských norem. Jenže místní foie gras, vin de noix či domácí sýry a klobásky se vyráběly dlouho předtím, než kdo kdy o nějaké Evropské unii slyšel, a Bruno se spolu s ostatními obyvateli St Denis domnívá, že by tomu tak mělo být i nadále. Téměř idylický život obyvatel městečka naruší až rituální vražda. Jejího vyšetřování se navíc ujímají cizí inspektoři z okresního města a nepříjemný vyšetřovací soudce až z Paříže. Jakožto znalec místních poměrů začne Bruno pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Ale své obligátní večeře o mnoha chodech a tenisové zápasy s přáteli si kvůli tomu rozhodně nenechá ujít. A dokonce dojde i na romantický vztah... Bruno, Chef de police je detektivní román ze slunného francouzského venkova s příchutí Bergeracu a vůní rozmarýnu. Laskavé a inteligentní vyprávění je příjemným protipólem drsných severských detektivek.

O autorovi:
Walker Martin
Martin Walker (* 1947) získal vzdělání na Balliol College, v Oxfordu a na Harvardově univerzitě. Pětadvacet let působil v listu The Guardian - byl vedoucím redakce v Moskvě a Washingtonu, zástupcem a posléze hlavním redaktorem pro evropské záležitosti a v roce 1987 získal cenu Britský zpravodaj roku. Pravidelně spolupracuje s BBC či CNN a je autorem několika uznávaných knih literatury faktu, mimo jiné např.: Waking Giant: Gorbachev and Perestroika, The Cold War: A History atd. Žije ve Washingtonu, ale každé léto tráví ve svém domě v Dordogni ve Francii. Svou znalost místních poměrů, náklonnost k francouzské mentalitě, místním vínům a kuchyni přetavil do detektivních příběhů, jejichž hlavní postavou je šarmantní policejní šéf Bruno. Jemu jsou věnovány webové stránky www.brunochiefofpolice.com, kde kromě obvyklých informací o knížkách najdete např. i recepty na Brunovy kulinární speciality, doporučení na dobré restaurace v oblasti Dordogne a samozřejmě detaily o místních vínech a mnohem více...

Recenze a názory: CENTRUM DETEKTIVKY 16. 1. 2012 * KLUBknihomolů 19. 3 .2012 *

Ukázky: Hlášení mimořádné události * obálka k tisku *

Další tituly autora
Černý démant
Temný vinohrad
Bruno, Chef de police. Elektronické vydání
Temný vinohrad. Elektronické vydání
Černý démant. Elektronické vydání
Přeplněný hrob. Elektronické vydání
Přeplněný hrob

Mohlo by vás zajímat:
Nespi s nikým, kdo je potrhlejší než ty
Princezna a piráti
Smrt má ráda poezii

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> detektivky a dobrodružná

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard