Obalka Záleží jen na kole
Robert Penn
Záleží jen na kole

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Petr Holčák, vázaná s přebalem, 140 x 210 mm, 232 stran, 48 ilustrací, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-409-4, EAN 9788073634094, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 15.05.2012.
Původní název:
Itʼs All About the Bike

Robert Penn je žurnalista píšící pro Financial Times, Observer a řadu dalších novin a časopisů. Zejména však miluje kolo - jezdí na něm do práce, nakupovat, aby zlepšil svou fyzickou kondici, aby si pročistil hlavu... Na kole jezdil takřka každý den svého dospělého života, vystřídal desítky typů a značek, projezdil více než 40 zemí pěti kontinentů. Má doma šest různých kol a rozhodl se pořídit si další. Ne však obyčejné, ale "kolo snů", kolo, které nemusí být nutně posledním technickým výstřelkem, ale bude odpovídat jeho postavě, způsobu jízdy a naturelu. A hlavně - vydrží mu navždy a zestárne spolu s ním.
Čtenář může autora sledovat na jeho cestě Evropou a Spojenými státy při shánění kvalitních komponentů - od ručně vyrobeného rámu (Rourke), přes hlavové složení (Chris King), řídítka (Cinelli), vidlici (Columbus), převodové ústrojí (Campagnolo), náboje (Royce), ráfky (DT Swiss), pneumatiky (Continental) až po sedlo (Brooks) a zbytek výbavy.
Stavba kola snů je však jen pozadím, na kterém autor představuje historii jízdního kola od 19. po 21. století a vypráví příběhy lidí, kteří stáli za klíčovými inovacemi. Je to kniha o kole - a o svobodě, kterou kolo přináší.

O autorovi:
Penn Robert
Robert Penn je novinář a zapálený cyklista. Krátce před svou třicítkou se vzdal kariéry advokáta a na kole objel celý svět. Jako reportér pravidelně přispívá do Financial Times, Observeru, Conde Nast Travelleru a do řady cyklistických publikací. Je spoluautorem knihy The Wrong Kind of Snow (Špatný typ sněhu), což je vtipně a inteligentně sepsaný průvodce britským počasím pro každý den. Pro BBC vytvořil hodinový dokument Ride of My Life (Jízda mého života), který vznikl na základě jeho úspěšné knihy Itʼs All About the Bike. Se svou ženou a třemi dětmi žije v Black Mountains v jižním Walesu a do práce dojíždí denně na horském kole přes vřesoviště. Jeho stránku najdete na adrese www.robpenn.net.

Recenze a názory: Literární noviny 2012 (4 844 kB) * www.navzduchu.cz 2012 * Přibližovadla.cz 2012 *

Ukázky: obsah (40 kB) * Duše tvaru diamantu: rám (856 kB) * obálka k tisku (179 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Krajiny vnitřní a vnější. Druhé, doplněné vydání
Na plný plyn
Vím, že máš duši

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard