Obalka Dopady krize v euroatlantickém prostoru
Kryštof Kozák, Tomáš Weiss, Helena Schulzová a kol.
Dopady krize v euroatlantickém prostoru

V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Brožovaná s klopami, 140 x 205 mm, 296 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-444-5, EAN 978807363445, řada Bod, vydání 1, poprvé vyšlo 23.10.2012.

Byla finanční krize pouze přechodným selháním bankovních institucí, nebo se jedná o klíčový předěl se závažnými dopady pro celou společnost? Kniha Dopady krize v euroatlantickém prostoru podrobně analyzuje důsledky finanční krize ve Spojených státech a v Evropě. Jednotlivé případové studie odborníků z Institutu mezinárodních studií FSV UK zkoumají daný problém na úrovni mezinárodní politiky i politik národních. Jejich autoři se ptají, do jaké míry dokázaly státy a mezinárodní organizace v transatlantickém prostoru využít krizi jako příležitost pro strukturální reformu a do jaké míry krize pouze zhoršila a prohloubila problémy již existující. Kniha přináší nové pohledy na vysoce aktuální problematiku a je vhodná pro odbornou i laickou veřejnost.
Vychází ve spolupráci s UK FSV.

O autorech:
Schulzová Helena
Helena Schulzová (* 1985) je absolventkou Mezinárodních teritoriálních studií a magisterského oboru Americká studia Institutu mezinárodních studií FSV UK. V roce 2006 absolvovala studijní pobyt na Kodaňské Univerzitě a v roce 2008 studovala na University of Richmond ve Virginii. Od roku 2010 pracuje pro Institut pro evropskou politiku EUROPEUM, zabývá se především transatlantickými vztahy a energetikou. V současnosti je interní doktorandkou na Katedře amerických studií Institutu mezinárodních studií FSV UK.
Weiss Tomáš
Tomáš Weiss (* 1980) vystudoval evropská studia v Hamburku a v Praze a doktorát v oboru Mezinárodní teritoriální studia získal na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde také působí jako odborný asistent. Je přidruženým výzkumným pracovníkem Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. V minulosti pracoval jako výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů (2007-2008) a jako stážista v Institutu bezpečnostních studií EU v Paříži (2004). Zabývá se především společnou zahraniční a bezpečnostní politikou Evropské unie a transatlantickými vztahy. Je mimo jiné spoluautorem knihy Views on American Foreign Policy: The Atlanticism of Political Parties in Central and Eastern Europe a autorem řady odborných článků, například v časopisech Cooperation & Conflict, Perspectives nebo Mezinárodní vztahy.


Kozák Kryštof
Kryštof Kozák (* 1977) působí jako vedoucí Katedry amerických studií při Institutu mezinárodních studií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Absolvent doktorského programu Mezinárodní teritoriální studia a magisterského oboru Americká studia na Institutu mezinárodních studií FSV UK, rovněž absolvent oboru právo na Právnické fakultě UK. V rámci Fulbrightova stipendia absolvoval v roce 2004/2005 výzkumný pobyt na University of California, San Diego. Vydal mimo jiné monografii Měkký podbřišek. Důsledky asymetrie mezi Spojenými státy a Mexikem nebo s Janem Růžičkou kolektivní monografii Úpadek amerického federalismu.

Ukázky: obálka k tisku (90,7 kB) * úvod * obsah *

Další tituly autora
Měkký podbřišek navěky?
Dopady krize v euroatlantickém prostoru. Elektronické vydání
Spojené státy v úpadku?

Mohlo by vás zajímat:
Jak vystoupit z EU
Měkký podbřišek navěky?

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> naučná -> ekonomie
naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard