Obalka Ochrana přírody z pohledu biologa
Filip Kolář/ Jan Matějů/ Magdalena Lučanová/ Zuzana Chlumská/ Kateřina Černá/ Jindřich Prach/ Vojtech Baláž/ Lukáš Falteisek:
Ochrana přírody z pohledu biologa
Proč a jak chránit českou přírodu


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Váz. s přebalem, 160 x 240, 216 stran + 16 stran barevná příloha, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-414-8, EAN 9788073634148, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 04.12.2012.

Kniha osmi českých autorů přibližuje populárně-naučnou formou nové pohledy ze sféry vědecké komunity ? biologů ? na ochranu naší přírody. Od obecných problémů ohrožení biodiverzity se dostává k ochraně konkrétních populací, stanovišť i celé české krajiny. Důraz přitom klade na nové vědecké poznatky a z nich vyplývající mnohdy i netradiční přístupy k našemu přírodnímu bohatství a jeho ochraně. Kniha tak představuje propojení vědní disciplíny ochranářské biologie s aktuálními problémy ochrany přírody a krajiny v České republice. Díky neformálnímu a srozumitelnému jazyku je určena širokému okruhu čtenářů od pracovníků ve státní ochraně přírody přes studenty biologických oborů po laické milovníky české krajiny, kterým není jejich okolní přírodní bohatství lhostejné.

O autorech:
Kolář Filip
Filip Kolář (* 1985) studuje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a působí v Botanickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývá se především mechanismy mikroevoluce a evoluční ekologií vyšších rostlin.
Matějů Jan
Jan Matějů (* 1980) pracuje na krajském středisku Agentury ochrany přírody a krajiny v Karlových Varech a dokončuje studium zoologie obratlovců na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy.


Lučanová Magdalena
Magdalena Lučanová (* 1981) studuje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a působí v Botanickém ústavu Akademie věd ČR, kde se zabývá evolucí vyšších rostlin a průtokovou cytometrií.


Chlumská Zuzana
Zuzana Chlumská (* 1986) studuje ekologii rostlin na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a v Botanickém ústavu Akademie věd ČR.


Černá Kateřina
Kateřina Černá (* 1984) studuje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde se věnuje evoluční ekologii hmyzu.


Prach Jindřich
Jindřich Prach (* 1987) studuje geobotaniku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Zajímá se o změny vegetace a českou krajinu.


Baláž Vojtech
Vojtech Baláž (* 1985) studuje na Fakultě veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně se zaměřením na choroby volně žijících živočichů.


Falteisek Lukáš
Lukáš Falteisek (*1983) studuje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde se zabývá mikrobiologií podzemních vod a horninového prostředí.

Recenze a názory: Vesmír 92, únor 2013 * Živa 2/2014 (828 kB) * Přírodovědecká fakulta: Rozhovor o knize s hl. editorem F. Kolářem *

Ukázky: obsah (565 kB) * úvod (790 kB) * Biodiverzita a priority ochrany přírody (2 MB) * obálka k tisku (118 kB) *

Další tituly autora
Podzemní památky středních Čech
Podzemní památky středních Čech - bazar

Mohlo by vás zajímat:
Neklidné časy
Obraz krajiny
Po stopách pravěkých dějů
Zrcadlo minulosti

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> naučná -> příroda a krajina

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard