Obalka Lean In. Opřete se do toho
Sheryl Sandbergová
Lean In. Opřete se do toho
Ženy, práce a vůle uspět


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Lýdie Kárníková a Anna Kárníková, vázaná s přebalem, 160 x 230, 240 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-535-0, EAN 9788073635350, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 29.04.2013.
Původní název:
Lean In. Women, Work, and the Will to Lead

Už přes 30 let absolvuje americké vysoké školy více žen než mužů. Ve vedení veřejných i soukromých institucí jsou však ženy v naprosté menšině. V rozhodnutích, která se dotýkají nás všech, tak nejsou hlasy žen přiměřeně zastoupeny. Kniha Opřete se do toho zkoumá, proč se ženy navzdory svým akademickým úspěchům nedostávají do vedení klíčových institucí a nabízí přesvědčivá a rozumná řešení, jak mohou plně využít svůj potenciál.
Sheryl Sandbergová je první ženou (COO, tedy provozní ředitelkou) mediálního gigantu Facebook a jednou ze stovky nejvlivnějších lidí na světě podle žebříčku časopisu Time. Tato kniha je vyústěním jejích snah upozornit na zažité genderové předsudky, které ovlivňují chování žen, a uzavírají tak bludný kruh jejich společenské pozice. Pomocí četných studií a humorných historek z vlastního života vykresluje problematiku žen na trhu práce a nabízí rady, jak z tohoto bludného kruhu vystoupit a vybudovat skutečnou rovnost mezi pohlavími. Opřete se do toho je působivým apelem na odbourání společenských předsudků, které ženám svazují ruce v dosahování vysněných cílů.
Kniha vychází v úzké kooperaci se Sheryl Sandbergovou. Autorkou předmluvy českého vydání je ředitelka ING Pojišťovny pro Českou republiku a Slovensko Renata Mrázová.

O autorce:
Sandbergová Sheryl
Sheryl Sandbergová
Sheryl Sandbergová (* 1969) vystudovala Harvardovu univerzitu a nejprve pracovala pro Světovou banku a americkou vládu. V roce 2001 nastoupila do Googlu a podílela se na ohromné expanzi této firmy. V roce 2008 dostala nabídku od zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga, aby se stala provozní ředitelkou celé firmy. V červnu 2012 se jako první žena stala členkou správní rady Facebooku. V témže roce byla vybrána mezi stovku nejvlivnějších osob na světě podle časopisu Time.
Její knižní debut Lean In: Women, Work and the Will to Lead vyšel v březnu 2013 a okamžitě se stal mezinárodním bestsellerem.
Je vdaná a má dvě děti.

Recenze a názory: Reflex č.17/2013 (473 kB) * Business Woman 3 - 2013 (133 kB) * Cosmopolitan 2013 (166 kB) * VašeLiteratura 14. 6 . 2013 *

Ukázky: obsah * předmluva * Rozdíly v ambicích . Co byste dělaly, kdybyste se nebály? * obálka k tisku *

Další tituly autora
Lean In. Opřete se do toho. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Chyby se staly
Jak se rozhodujeme
Kdo řídí internet?
Odkud se berou dobré nápady

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> krásná literatura -> memoáry

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard