Obalka Komise pro nesmrtelnost
John Gray
Komise pro nesmrtelnost
Věda a pošetilé pokusy, jak ošálit smrt


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Petra Pachlová, vázaná s přebalem, 232 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-530-5, ISBN koeditora 978-80-257-0878-1, řada Aliter, vydání 1, poprvé vyšlo 18.06.2013.
Původní název:
Immortalization commission

Otázka smrti stála odedávna ve středu lidského zájmu. Ve své knize předkládá filozof John Gray brilantní, byť poněkud děsivý popis snahy dosáhnout nesmrtelnosti pomocí vědy a pokládá zásadní otázku, zda a jak takové úsilí ohrožuje samotnou podstatu člověka. Při svých úvahách vychází ze dvou naprosto odlišných příkladů. Nejdříve sleduje víru rozšířenou mezi britskou intelektuální a politickou elitou přelomu století, že po smrti existuje život, do něhož lze nahlédnout prostřednictvím spiritistických médií a automatického psaní. Poté se zabývá ideologií komunistického Sovětského svazu, podle níž je za pomoci vědy možné přetvořit planetu, změnit lidstvo, osvobodit ho od smrti ? a přivést revoluční vůdce, jako byl Lenin, zpátky k životu. Filozofové, politici, spiritisté, balzamovači, blázniví vynálezci, láskou stižení parapsychologové a novináři-špióni žili v zajetí nového světového názoru, podle něhož měla věda stvořit nepřemožitelné lidstvo. Jejich vzpoura proti smrti vyústila v řadu pokusů, z nichž některé zpustošily celé státy. Smrt a posmrtný život se staly součástí nových myšlenkových proudů od psychiatrie přes evoluci až ke komunismu a zdálo se, že osud lidí leží pouze v jejich rukou. Člověk přestane být zvířetem, porazí smrt a získá nesmrtelnost. Stane se Bohem.
Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

O autorovi:
Gray John
John Gray, jenž zásadně odmítá poskytovat jakékoliv biografické podrobnosti o své osobě, vystudoval Jesus-College v Oxfordu, kde byl posléze po 21 let profesorem politiky. Od roku 1998 je profesorem moderního evropského myšlení na London School of Economics, spolupracuje s organizacemi Institute of Humane Studies, Cato Institute, Liberty Fund, Institute of Economic Affairs. Přispívá do týdeníku New Statesman, který ho označuje jako filosofa pesimismu. Slamění psi jsou jeho šestou knihou a záhy po vydání vzbudili značný rozruch. Žije v Oxfordu.

Recenze a názory: iLiteratura 13. 9. 2013 * www.vaseliteratura.cz 17. 11. 2013 *

Ukázky: obálka k tisku * předmluva * Křížová korespondence *

Další tituly autora
Slamění psi. O lidech a jiných zvířatech
Komise pro nesmrtelnost. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Slamění psi. O lidech a jiných zvířatech

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> filozofie a náboženství

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard