Obalka Vagina
Naomi Wolfová
Vagina
Nová perspektiva


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Eva Kalivodová a Kamila Remišová Věšínová, vázaná s přebalem, 165x235, 342 stran, 499 Kč, ISBN 978-80-7363-540-4, EAN 9788073635404, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 13.05.2014.
Původní název:
Vagina: A New Biography

Kniha Naomi Wolfové, autorky úspěšné a oceňované knihy Mýtus krásy, se v roce 2012 stala mezinárodním bestsellerem. Wolfová patří mezi autorky třetí vlny feminismu, pro něž je sex nejen osobně důležitý a potřebný, ale je také závažným sociálním tématem. Svou nejnovější knihu se rozhodla napsat na základě vlastní traumatické zkušenosti se sexuální dysfunkcí, která jejím sexuálním prožitkům vzala "duchovní rozměr". Tato pro ni zásadní hodnota sexuálního života se stává předmětem jejího širšího, kulturně-společenského průzkumu, který v knize zaznamenává. Nebo přesněji - patří k jejím hlavním tématům. Stejně důležitá je totiž snaha Wolfové vyložit "vaginu" čili ženskou sexualitu neurofyziologicky a psychofyziologicky. Autorka poutavě spojuje osobní pocity a postoje s vědeckými fakty; zkoumá možnosti ženského sexuálního prožívání optikou novodobé kulturní historie a feminismu. Při pátrání po "vědomí vaginy" uvažuje o vlivu tradičního společenského uspořádání i ženské emancipace na spokojený sexuální život. Mnohým jistě překvapí - vagina se v této nové perspektivě stává bytostí i bohyní; v jejím propojení s mozkem ožívá "duše ženy", a pouze pokud je tato duše spokojená, je šťastná a spokojená i žena samotná.

O autorovi:
Wolfová Naomi
Naomi Wolfová (* 1962) je americká spisovatelka. Patří mezi autorky třetí vlny feminismu a často se společensky angažuje. Vystudovala anglickou literaturu na Yaleově univerzitě a v letech 1985-1987 působila na New College v Oxfordu. Proslavila se hned svou první knihou Mýtus krásy (1991) o sociální konstrukci ideálu krásy a jeho zneužívání. Následovaly knihy jako Promiscuities: The Secret Struggle for Womanhood (Promiskuita. Skryté ženské zápasy, 1998), Fire with Fire: The New Female Power and How It Will Change the Twenty-First Century, 1994 (Oheň s ohněm. Jak nová ženská moc změní jedenadvacáté století, 1994) nebo Misconceptions: Truth, Lies and the Unexpected on the Journey to Motherhood (Neplodné přístupy. Pravda, lži a překvapení na cestě k mateřství, 2001). Jejími dalšími tématy jsou rovnost pohlaví, sociální spravedlnost a boj proti omezování osobní svobody. Pravidelně publikuje v novinách a časopisech jako New York Times, Huffington Post, Wall Street Journal nebo The Guardian. Je rozvedená a má dvě děti. Žije v New Yorku.

Recenze a názory: Reflex.cz 2014 * iliteratura 19. 6. 2014 * iLiteratura 19. 6. 2014 * www.topzine.cz 8. 7. 2014 * Reflex 7. 8. 2014 * Respekt.cz 31. 8. 2014 * kultura.pravda.sk 20. 01. 2015 *

Ukázky: úvod * Naše znalosti o ženské sexualitě jsou zastaralé * obálka k tisku *

Další tituly autora
Vagina. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Odkud se berou dobré nápady
Sexuální poradna Dr. Tatiany pro všechna živá stvoření.

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard