Obalka Neznámá tvář Prahy. Elektronické vydání
Jarmila Kubíková, Jiří Kříž, Lubomír Hrouda, Anna Skalická
Neznámá tvář Prahy. Elektronické vydání
Příroda a rostlinstvo


Cena: 199 Kč
Tištěná verze: 298 Kč
Ušetříte: 99 Kč (33 %)
   
Titul je možno zakoupit na adrese:
Kosmas
e-reading
Palmknihy

formát pdf, ISBN pdf: 978-80-7363-661-6, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 17.12.2014.

Praha je jedinečné město. A tento názor není jen obdiv místních patriotů. Území Prahy je skutečně celosvětově unikátní tím, že vznikalo v minulosti na dnech tří moří. Publikace informuje o přírodním prostředí města Prahy, o jeho poloze ve středu Evropy, o jeho unikátní geologické minulosti a o historii přírodních dějů od poslední doby ledové. Popisuje přirozenou vegetaci - pražské lesy, skály, louky, rybníky a vodní toky. Ukazuje, jaké rostliny doprovázejí vesnické usedlosti a městské domy, jaké cizokrajné stromy a okrasné byliny si lidé pěstují. Upozorňuje na druhy vzácné a chráněné a na možnosti jejich soužití s městem. Připojena je geologická mapa Prahy a mapa pražských chráněných území.

O autorech:
Kubíková Jarmila
Jarmila Kubíková (1933) je geobotanička, působila na Přírodovědecké fakultě UK v Praze a v Pražské ochraně přírody. Je autorkou vysokoškolských učebních textů, desítek odborných geobotanických studií a popularizačních textů a hlavní autorkou svazků Praha a Střední Čechy v kompendiu Chráněná území ČR.
Kříž Jiří
Jiří Kříž (1943) je geolog a paleontolog, emeritní pracovník České geologické služby, autor více než 250 odborných a popularizačních prací a knih o paleozoických mlžích a siluru gondwanské Evropy, Afriky, USA a Aljašky.
Skalická Anna
Anna Skalická (1932) je botanička, pracovala v Botanické zahradě ČSAV v Průhonicích a na katedře botaniky PřF UK. Zabývá se systematickou botanikou a zejména dendrologií. Je spoluautorkou encyklopedických a názvoslovných publikací.
Hrouda Lubomír
Lubomír Hrouda (1945) je botanik, pracoval v Botanickém ústavu ČSAV v Průhonicích a na katedře botaniky PřF UK v Praze. Přednáší systematickou botaniku a fytogeografií, je jedním z hlavních autorů Klíče ke květeně České republiky a kmenovým autorem kompendia Květena ČR.
Skoumalová-Hadačová Anna
Anna Skoumalová-Hadačová (1946) je výtvarnice, věnuje se převážně vědecké ilustraci v oboru botanika a medicína. Ilustrovala na 50 knižních titulů, např. Květenu České republiky, díla encyklopedického a populárně naučného charakteru.

Recenze a názory: www.blog.respekt.cz 17. 8. 2014 * www,scientceworld.cz 27. 8. 2014 * Večerní host Radiožurnálu, rozhovor s Jarmilou Kubíkovou ke knize NEZNÁMÁ TVÁŘ PRAHY (30. 1. 2015) * Kosmas 5.6.2015 * Vesmír 93 2014 *

Ukázky: ukázka pdf (2 MB) *

Další tituly autora
Neznámá tvář Prahy
Střední Čechy

Mohlo by vás zajímat:
Krajiny vnitřní a vnější. Druhé, doplněné vydání

Tematické zařazení titulu:
E-knihy -> původní -> naučná -> příroda a krajina

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard