Obalka Geniální psi
Brian Hare, Vanessa Woodsová
Geniální psi
Zvířata jsou chytřejší, než si myslíte


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Jana Houserová a Pavel Houser, vázaná s přebalem, 272 stran, 348 Kč, ISBN 978-80-7363-775-0, EAN 9788073637750, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 10.10.2016.
Původní název:
The Genius of Dogs. How Dogs Are Smarter Than You Think

Věda dlouho nebrala psy příliš vážně. Teprve v posledních desetiletích byl opuštěn behaviorismus s jeho představou, že chování můžeme vysvětlovat bez odkazu k vnitřním duševním stavům. Psi nejsou žádné pavlovovské slintající automaty, ale společenské bytosti, jejichž inteligence v mnohém předčí i šimpanze. Tato kniha nám představuje nejen samotné psy, ale i metody, jimiž moderní věda zkoumá chování zvířat a jejich kognitivní schopnosti. Kromě psů se blíže seznámíme také s vlky, šimpanzi, bonoby a ochočenými liškami, které na Sibiři vyšlechtil ruský genetik Beljajev. Porozumíme různým typům inteligence, dostaneme se k porovnávání jednotlivých plemen včetně australských dingů, novoguinejských zpívajících psů nebo afrických basenžiů. Seznámíme se se psy, kteří zvládli tisíce slov a zaměříme se i na to, jak psy cvičit. Nechybí ani trocha historie: Jak se vůbec z vlka stal pes a co všechno může obnášet domestikace?

O autorech:
Woodsová Vanessa
Vanessa Woodsová je výzkumnice, novinářka a spisovatelka, která si získala ocenění za knihy o psech a také za práce srovnávající šimpanze a bonoby (například za knihu Bonobo Handshake ? Stisknout si ruku s bonobem), založené na jejích terénních výzkumech v Africe. Je spoluzakladatelkou webového projektu o psí inteligenci www.dognition.com. Hare a Woodsová jsou manželé a žijí v Severní Karolíně v USA.
Hare Brian
Brian Hare je ředitelem Centra pro výzkum inteligence psů (Duke Canine Cognition Center) a profesorem evoluční antropologie na Dukeově univerzitě, doktorát získal na Harvardově univerzitě. O svých empirických výzkumech publikoval řadu článků ve vědeckých časopisech Science, Current Biologya Proceedings of the National Academy of Sciences.

Recenze a názory: Český dialog 2/2017 * www.osel.cz 17. 10. 2017 *

Ukázky: obálka k tisku (248 kB) * předmluva (626 kB) *

Další tituly autora
Geniální psi. Elektronické vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie
naučná -> přírodní vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard