Obalka Krach
Thomas E. Woods jr.
Krach
Příčiny krize a nápravná opatření, která ji jen zhoršují.


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Aleš Drobek, vázaná s přebalem, 224 stran, předmluva Josef Šíma, 279 Kč, ISBN 978-80-7363-273-1, EAN 9788073632731, řada PNK, vydání 1, poprvé vyšlo 26.01.2010.

Knih o tom, co se vlastně světovému hospodářství v posledních letech přihodilo a co s tím máme dělat, již vyšlo mnoho (přinejmenším v zahraničí), a ještě více jich nepochybně vyjde. Jejich autoři však většinou podávají pouze mainstreamové vysvětlení, které lze velmi zhruba shrnout takto: bylo málo kontroly a mnoho svobody. Řešení pak už jen různými prostředky tento nedostatek napravují. Thomas E. Woods jr. k architektům řešení současné krize přistupuje nikoli s nábožnou úctou a bázní, jaké se jim dostává ve Washingtonu a v televizi, nýbrž nebojácně a zdravě kriticky, čehož drtivá většina údajně nezávislých komentátorů a akademiků není schopna. Kniha Krach provede laického čtenáře v několika krátkých kapitolách celou řadou témat, která v našich odborných i veřejných debatách dlouho chyběla. Autor mimo jiné vysvětluje základní principy fungování bankovnictví, podstatu inflace a především rakouskou teorii hospodářského cyklu. Předkládá přesvědčivý a racionální popis toho, jak jsme se dostali tam, kde dnes jsme. Pouze pokud správně ukážeme na skutečné příčiny současného debaklu, můžeme navrhnout řešení, která nás dovedou k nápravě, místo aby jen prodloužila naši agónii.

O autorovi:
Woods jr. Thomas E.
Thomas E. Woods jr. (*1972) je amarický historik. Vystudoval Harvardovu a Columbijskou univerzitu a v současné době působí na Institutu Ludwiga von Misese. Je úspěšným autorem řady knih o historii a ekonomii, např.Who Killed the Constitution?: The Fate of American Liberty from World War I to George W. Busch (Kdo zničil ústavu? Rozpad americké svobody od první světové války po Gerge W. Bushe). Do češtiny byla přeložena jeho kniha Jak katolická církev budovala západní civilizaci (2008). Žije s manželkou a třemi dcerami v Auburnu ve státě Alabama.

Recenze a názory: Moderní řízení 2010 (14 kB) * Magazín Víkend Dnes (10 kB) * Moderní řízení 29. 6. 2010 (12,3 kB) *

Ukázky: Obsah a předmluva k českému vydání (250 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Kolapsy složitých společností
Smrt ve středu
Úprk rozumu

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Nejnovější recenze na knihu Ambasadoři bohémy najdete na www.iliteratura.cz 28/3/24 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard