![]() |
|
Autoři
Vladimír Mikeš
prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.
KATEGORIE KNIH

Aktuality
Rozhovor s chilským spisovatelem Alejandrem Zambrou v A2 19/2023.

Knihy v akci


Bazarové knihy


Bestsellery

1. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
2. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
3. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
4. David Acheson
1089 a další parádní čísla. Druhé vydání
5. Mistr Sun
Umění války


Ocenění

