Nakladatelství Dokořán  NOVÝ EDIČNÍ PLÁN 2024 on-line, listovací i v pdf zde:
POZVÁNKA: Srdečně zveme na křest knihy 18.4. Ambasadoři bohémy a následnou debatu o dilematech kulturní diplomacie. Diskuse se uskuteční ve čtvrtek 18. 4. od 17:00 v Ústavu mezinárodních vztahů. Podrobnější informace zde.
Obalka Adaptujte se. Elektronické vydání
Tim Harford
Adaptujte se. Elektronické vydání
Proč úspěchu vždy předcházejí nezdary


Prodej byl ukončen.

Překlad Václav Viták, formát pdf, epub, mobi, ISBN pdf: 978-80-7363-594-7, epub: 978-80-7363-595-4, mobi: 978-80-7363-596-1, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 24.02.2014.
Původní název:
Adapt: Why Success Always Starts with Failure

Co je lepší - dokonalý plán, nebo metoda pokusu a omylu? Vyžadují velké politické a ekonomické výzvy, jako jsou války nebo ekologické katastrofy, vůdce s kolosální vizí a experty se správnou strategií či zcela jinou kategorii lidí, jejichž síla spočívá ve flexibilitě a ochotě poučit se z chyb? Ekonom a novinář Tim Harford tvrdí, že nejlepší cestou k řešení problémů v dnešním nekonečně složitém a nepředvídatelném světě je právě cesta pokusu a omylu. Ať se jedná o boje s muslimskými fanatiky v ulicích iráckých měst nebo o výbuch ropné plošiny, nejlepší je průběžně se adaptovat na neustále se měnící podmínky - tedy nikoli plánovat, ale improvizovat, pracovat v terénu a postupovat raději po malých krůčcích než se pokoušet o obrovské skoky vpřed, které téměř vždy končí neúspěchem a často přímo katastrofou.

O autorovi:
Harford Tim
Tim Harford (* 1973) píše pro list Financial Times známý sloupek "The Undercover Economist", ve kterém zkoumá ekonomický kontext jevů z běžného života a na konkrétních příkladech vysvětluje základní principy fungování obchodu a psychologické taktiky byznysu. Moderuje podcast Cautionary Tales, věnovaný chybám a z nich plynoucím ponaučením, a od roku 2007 je moderátorem rozhlasového pořadu BBC Radio 4 More or Less, v němž spolu s kolegy odkrývá pozadí aktuálních zpráv či výroků obsahujících statistiky. Je čestným členem Královské statistické společnosti, nositelem řady ocenění za ekonomickou a statistickou žurnalistiku a v roce 2019 mu byl za "zásluhy za zvyšování povědomí o ekonomii" udělen Řád britského impéria. Mezi jeho nejznámější knihy o ekonomii a statistice patří Důvtipný zákazník (The Undercover Economist 2005, česky 2008) nebo Adaptujte se: Proč úspěchu vždy předcházejí nezdary (2011, česky 2013).

Recenze a názory: finmag.penize.cz 12. 12. 2013 *

Ukázky: ukázka pdf (667 kB) * ukázka epub (554 kB) * ukázka mobi (112 kB) *

Další tituly autora
Adaptujte se
Jak číst čísla
Jak číst čísla. Elektronické vydání

Tematické zařazení titulu:
E-knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie
naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Rozhovor s Mariuszem Szczygiełem o literárních reportážích - HOST + H7O/duben 2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard