Obalka Doktor Marcus a jeho rod
Jaroslav Dietl
Doktor Marcus a jeho rod

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

váz. s přebalem, 360 stran, 99 Kč, ISBN 80-86569-31-4, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 11.09.2002, 2. dotisk 03.11.2003.
Vydáno ve spolupráci s nakladatelstvím Jaroslava Jiskrová - Máj

Málokdo ví, že Jaroslav Dietl napsal ještě jeden seriál o nemocnici "na kraji města". Po úspěšném stejnojmenném televizním seriálu dostal v roce 1980 od východoněmecké televize nabídku, aby napsal podobný seriál o slavném, prastarém berlínském špitálu Charité. A tak vymyslel dějově bohatou, mnohovrstevnatou ságu lékařské rodiny Marcusů, v níž sleduje barvité životní osudy tří generací od Vánoc roku 1913 do jara roku 1978, jak se vyvíjely s mnoha peripetiemi na pozadí historie nemocnice, dějin Berlína a celé země. Seriál tehdy nebyl natočen, zdál se příliš historický, a skončil v šuplíku. A tak poprvé vychází až v literární podobě, a dnes. Svého slavného předchůdce - Nemocnici na kraji města - připomíná nejen nemocničním prostředím, ale především nezaměnitelnou autorskou invencí, která opět stvořila výrazné, originální postavy s pohnutými osudy, plnými nečekaných zvratů, lásky i nepřátelství, postavy, které nás, jak bývá u Dietla zvykem, osloví svým člověčenstvím, velice rychle nás vtáhnou do děje a nepustí, dokud knihu nedočteme do konce.

Pozor sleva! Původní cena 199,- Kč - nyní za 99,- Kč

Informace pro knihkupce:
Kniha je ve výhradní distribuci Knižního velkoobchodu Pemic: Vratimovská 703/101, 719 00 Ostrava, tel.: +42069 / 568 4526, fax: +42069 / 568 2187.


O autorovi:
Dietl Jaroslav
Jaroslav Dietl byl autor televizních seriálů, filmový scenárista, dramatik. Jaroslav Dietl se narodil v jugoslávském Záhřebu. Mládí prožil v Brně, kde začal studovat na reálném gymnáziu, potom pokračoval na textilní průmyslové škole, kde v roce 1949 maturoval. Po roce stráveném na filozofické fakultě nastoupil Jaroslav Dietl jako vychovatel mládeže v brněnské továrně, potom získal místo na Ministerstvu sociální péče v Praze. Na Filmové fakultě Akademie múzických umění studoval v letech 1950 - 55 Jaroslav Dietl dramaturgii. Zároveň pracoval od roku 1953 do roku 1962 jako dramaturg v Československé televizi. Potom zastával funkci dramaturga a scenáristy Čs. státního filmu. Nakonec se věnoval jen své vlastní tvorbě. Již v 50. letech uvěřejňoval Jaroslav Dietl v časopisech a novinách Mladá fronta a Dikobraz humoristické prózy a spolupracoval s Čs. rozhlasem.

Recenze a názory: MFD, Hospodářské noviny, Právo * Bariery * Host 1. díl * Host 2. díl *

Ukázky: Úvodní slovo autora, Obsah (318 kB) *

Další tituly autora
Na počátku bylo slovo...

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

Nejnovější recenze na knihu Ambasadoři bohémy najdete na www.iliteratura.cz 28/3/24 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard