Proč se klepou řízky. Druhé vydání Chemie v kuchyni
Vázaná s přebalem, 130 × 200 mm, 184 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7675-086-9, EAN 9788076750869, řada Mimo edice, vydání 2, poprvé vyšlo 14.02.2023.
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes důvod klepání řízků, až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
|
KATEGORIE KNIH
Aktuality
Pozvánka na veletrh Svět knihy Praha 2024 víceKnihy v akci
víceBazarové knihy
víceBestsellery
Nejprodávanější knihy za poslední měsíc1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více