![]() |
![]() ![]() Rádi Vás přivítáme na stánku. Podrobnější informace zde. |
|

![]() Bruno, Chef de police Víno, sýry, lanýže a jedna vražda... V tuto chvíli bohužel rozebráno. Překlad Jan Klíma, vázaná s přebalem, 135 x 205, 240 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-373-8, EAN 9788073633738, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 06.12.2011. Původní název: Bruno. Chef de police
Hlavní pracovní náplní policejního šéfa Bruna je starat se o řádný chod života malebného městečka St Denis v samém srdci Francie. Mezi jeho důležité úkoly patří organizace venkovských slavností či ragbyových zápasů, hledání zatoulaných psů, vymáhání pokut za špatné parkování či řešení sousedských sporů. A v neposlední řadě musí Bruno chránit místní farmáře před nepřátelskými byrokraty z dalekého Bruselu, kteří pravidelně podnikají razie na místní trhy a vyžadují dodržování nesmyslných evropských norem. Jenže místní foie gras, vin de noix či domácí sýry a klobásky se vyráběly dlouho předtím, než kdo kdy o nějaké Evropské unii slyšel, a Bruno se spolu s ostatními obyvateli St Denis domnívá, že by tomu tak mělo být i nadále.
Téměř idylický život obyvatel městečka naruší až rituální vražda. Jejího vyšetřování se navíc ujímají cizí inspektoři z okresního města a nepříjemný vyšetřovací soudce až z Paříže. Jakožto znalec místních poměrů začne Bruno pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Ale své obligátní večeře o mnoha chodech a tenisové zápasy s přáteli si kvůli tomu rozhodně nenechá ujít. A dokonce dojde i na romantický vztah...
Bruno, Chef de police je detektivní román ze slunného francouzského venkova s příchutí Bergeracu a vůní rozmarýnu.
Laskavé a inteligentní vyprávění je příjemným protipólem drsných severských detektivek.
|
KATEGORIE KNIH

Aktuality
Pozvánka na křest knihy Mistr Sun - Umění války.

Knihy v akci


Bestsellery

1. Vladimír Mikeš
Proč se klepou řízky. Druhé vydání
2. Václav Cílek
Přijít za svítání
3. Marta Dzido
Jahodová sezóna
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. Stephen Hawking
Stručné odpovědi na velké otázky


Ocenění

