Nakladatelství Dokořán  Srdečně zveme na prezentaci knihy SLAST. Podrobnější informace najdete zde.
 Mariusz Szczygieł získal za knihu Není (Nie ma) literární cenu Nike 2019.
- foto zde
Obalka Alchymistova kuchyně. Elektronické vydání
Guy Ogilvy
Alchymistova kuchyně. Elektronické vydání
Jedinečné lektvary a zvláštní představy


Cena: 99 Kč
Tištěná verze: 198 Kč
Ušetříte: 99 Kč (50 %)
 
Titul je možno zakoupit na adrese:
Palmknihy
Kosmas
e-reading

formát pdf, ISBN pdf: 978-80-7363-855-9, řada Pergamen, vydání 1, poprvé vyšlo 20.02.2018.

Alchymistický přístup k odhalování podstaty a složení hmotného světa odpradávna přitahoval zkoumavé mysli a během středověku se pátráním po "kameni mudrců" zabývali nejslavnější badatelé. Knížka Alchymistova kuchyně uvádí čtenáře do tajuplného světa tohoto oboru a do jeho těžko proniknutelného jazyka, klíčových pojmů a metod. Obsahuje i četné alchymistické recepty na lepidla, laky a barvy včetně návodů na přípravu bylinných tinktur a extraktů, ale neopomíjí ani nezbytnou duchovní složku v podobě magických formulí.

O autorovi:
Ogilvy Guy
Guy Ogilvy se začal zabývat laboratorní alchymií v roce 1995, alchymii studoval pod vedením předního odborníka, německého profesora Manfreda Juniuse. Vedle ní se zajímá o metafyziku, folklór a etnobotaniku. Pod pseudonymy napsal několik knih na tradiční ezoterická témata angelologie a věštění. Žije v anglickém hrabství Somerset.

Ukázky: ukázka pdf (1 MB) *

Další tituly autora
Alchymistova kuchyně

Tematické zařazení titulu:
E-knihy -> překladová -> naučná -> přírodní vědy ostatní

Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Srdečně zveme na prezentaci knihy SLAST více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Stephen Hawking
Stručná historie času
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Vítězslav Kremlík
Obchodníci se strachem
4. Marcus du Sautoy
Hudba prvočísel
5. Brian W. Kernighan
Jak porozumět digitálnímu světu
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz