Obalka Klidná mysl v dobách zlých
Martina Hrnčířová
Klidná mysl v dobách zlých
Co duši dnešního člověka ničí a co ji uzdravuje


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Vázaná s přebalem, 130 × 200 mm, 312 stran, 40 ilustrací, 8 stran barevné přílohy, 399 Kč, ISBN 978-80-7675-070-8, EAN 9788076750708, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 02.06.2022.

V čase rychlých a naléhavých změn ve společnosti postižené pandemií covidu a sociálními, klimatickými či geopolitickými krizemi se často zapomíná na vnitřní psychické klima člověka. Tato kniha je příručkou, která má v dnešní turbulentní době inspirovat k péči o sebe a komunitu jako celek a poskytnout návod, jak dosáhnout duševní rovnováhy. Představuje témata praktického charakteru, jako jsou metody zklidnění mysli, práce se vztekem, mindfulness technika, způsoby nenásilné komunikace či rozvoj zdánlivě profánních věcí jako uskromnění, vděčnost a odpuštění. Věnuje se také problému přehnaného tlaku na výkon, který tvoří jádro moderní nesvobody a vnitřní nepohody, přílišnému perfekcionismu a neustálé honbě za materiálním bohatstvím a snaží se nabídnout řešení, jak se z těchto pocitů vymanit a žít život naplno, ale svobodně. Svůj pohled erudované psychiatričky a psychoterapeutky doplňuje autorka výzkumy z oblasti medicíny a kognitivních věd směřujícími k pochopení, jaké chování má reálný efekt na zlepšení kvality života a soužití mezi lidmi.
Doslov Václav Cílek.

O autorovi:
Hrnčířová Martina
Martina Hrnčířová je psychiatrička a psychoterapeutka. Narodila se na Slovensku, vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracovala v psychiatrické nemocnici Kosmonosy, na Lince důvěry, v SOS Centru psychoterapie v Mladé Boleslavi i jako vězeňská psychiatrička. Od roku 2013 působí ve své soukromé praxi a přednáší. V jejím světonázoru se odrážejí principy východní filozofie, zejména buddhismu, křesťanství a také fenomenologie. Zajímá se o pravěkou historii, etnografii, vývoj kultur, psychologický výklad mýtů a pohádek a o dřevořezbu. Autorsky se podílela na knize Stromy mě znají jménem (2021).

Recenze a názory: Vesmír 5. 9. 2022 * iLiteratura.cz 26. 12. 2022 *

Ukázky: obálka k tisku * obsah (55 kB) * Cosi nenávratně mizí. (164 kB) *

Další tituly autora
Klidná mysl v dobách zlých. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Hypotéza štěstí
Proč si nerozumíme
Škobrtnout o štěstí

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard