Obalka Kocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba
Svatopluk Káš
Kocourkovští učitelé, jejich historie a tvorba

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Váz. s přebalem, 236 stran, 50 ilustrací, 250 Kč, ISBN 978-80-7363-133-8, EAN 9788073631338, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 29.01.2008.

Tato kniha je medailonem Pěveckého Sdružení Učitelů Kocourkovských, nejprve amatérského, později poloprofesionálního souboru činného a velmi úspěšného za první republiky a krátce po druhé světové válce, který parodoval jiná pěvecká tělesa. Kocourkovští natočili 25 gramofonových desek, vystupovali v několika celovečerních filmech a působili v řadě úspěšných vystoupení ve známém kabaretu Červená sedma. Kniha mapuje historii Kocourkovských, přináší texty všech jejich písní, jimiž se zabývá po melodické i jazykové stránce, soupis kompletní gramotéky a filmotéky. Vše je podáno čtivým a vtipným jazykem, který je autorovi mnoha humoristických knih vlastní.

O autorovi:
Káš Svatopluk
(Česká republika, 1929)
MUDr. Svatopluk Káš, syn MUDr. Josefa Káše, zakladatele Kocourkovských učitelů. Vyrůstal v jejich prostředí, takže je humorem takřka odkojen. Skoro dvacet let pracoval jako neurolog v pražském Motole, pak byl rovněž dvacet let primářem neurologického oddělení v Kolíně. Medicínské historky začal sbírat již koncem šedesátých let minulého století a první knížku Aeskulapův úsměv vydal v roce 1970. Od té doby napsal už desítku knížek úsměvných příběhů. Mimoto sbírá aforismy a citáty. V roce 2002 vyšla v nakladatelství MOTTO jeho sbírka aforismů z lékařského prostředí Aforismy, bonmoty, citáty o medicíně, lékařích a pacientech a v roce 2003 kniha anekdot a humorných příběhů z nemocnic i ordinací Medicínské historky. Zabývá se i historií neurologie a napsal mnoho článků o českých lékařích-spisovatelích.

Recenze a názory: ČRo VLTAVA (25 kB) *

Ukázky: Kocourkovské průšvihy a maléry (181 kB) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> naučná -> historie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard