Obalka Malý modrý a malý žlutý
Leo Lionni
Malý modrý a malý žlutý

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Tereza Hřibová, vázaná bez přebalu, 195 × 205 mm, 40 stran, 225 Kč, ISBN 978-80-7363-733-0, EAN 9788073637330, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 07.12.2015.
Původní název:
Little Blue and Little Yellow

Malý modrý a malý žlutý jsou nejlepší kamarádi. Pak se ale jednoho dne žlutý modrému ztratí... Co si modrý počne? Kde všude žlutého hledá? Najdou se? A co se stane potom? Malý modrý a malý žlutý je první knížka Lea Lionniho určená dětem. Vznikla vlastně náhodou, když jel autor se svými dvěma neposednými vnoučaty vlakem. Aby je cestou nějak zabavil, vytrhl stránku z časopisu Life, který měl zrovna u sebe, vytvořil barevná kolečka a pustil se do improvizovaného divadla. Za tuto originálně ilustrovanou knihu získal autor mnohá ocenění a dočkala se řady vydání po celém světě.

O autorovi:
Lionni Leo
Leo Lionni (1910-1999) byl mezinárodně proslulý designér, ilustrátor, grafik a autor uznávaných dětských knih. Narodil se v Nizozemí do rodiny s italskými kořeny. V mládí žil v Itálii, po studiích ekonomie v Janově se ale rozhodl věnovat reklamnímu designu a přesídlil do Spojených států, kde léta pracoval pro společnost Time, vydavatele magazínu Life a dalších významných periodik. Ve svých padesáti letech dal výpověď a přestěhoval do Itálie, kde střídavě žil až do konce života. S různými časopisy později dál spolupracoval na volné noze, ale především se začal věnovat tvorbě knížek pro děti, kterých napsal a ilustroval celkem čtyřicet. Získal za ně řadu různých ocenění. V roce 2007 mu newyorské Sdružení ilustrátorů (Society of Illustrators) udělilo in memoriam Cenu za celoživotní dílo. Malý modrý a malý žlutý je první Lionniho kniha vycházející v češtině .

Recenze a názory: MedziKnihami 5.1.2016 * Knihy dětem 25.1.2016 *

Ukázky: obálka k tisku * ukázka *

Mohlo by vás zajímat:
Blijící lišky a jiná zvěrstva
Hloupý žert a jiné příběhy
Jede jede klokan
Rosomák strojvůdcem

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> dětská -> dětská

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard