Obalka Nespi s nikým, kdo je potrhlejší než ty
Jan Klíma
Nespi s nikým, kdo je potrhlejší než ty

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 232 stran, 265 Kč, ISBN 978-80-7363-278-6, EAN 9788073632786, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 16.11.2010.

Humoristický román s detektivní zápletkou, jehož hrdinou je mladý matematik, docent Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, který ať už právem či neprávem, spojuje svůj neuspokojivý milostný život s neuspokojivou finanční situací vysokoškolského učitele. Rozhodne se proto nalézt si vedlejší zdroj příjmu a netuší, že se při tom zaplétá do sítě nastražené jeho kolegyní, která v něm vidí poslední šanci, jak se provdat. Ve snaze uniknout na něj padne obvinění z pokusu o vraždu, a tak je nakonec rád, že díky svým schopnostem analytického myšlení odhalí praktiky záhadné seznamovací kanceláře a objasní, kdo a proč se o vraždu pokusil. Klíma těží z důvěrné znalosti univerzitního prostředí a svérázné komunity exaktních vědců. V tradici britského humoru autor provádí svého čtenáře řadou bizarních situací, aby nakonec přišlo nečekané rozuzlení složité zápletky. Kniha kombinuje detektivku s humoristickým románem, takže na své si přijdou jak ctitelé detektivek, tak ctitelé humoristického žánru.

O autorovi:
Klíma Jan
Doc. RNDr. Jan Klíma, CSc., je teoretický fyzik a autor učebnic kvantové mechaniky, ale také pěti humoristických knížek s detektivními zápletkami, z nichž některé se dočkaly překladu do němčiny (Smrt má ráda poezii, Příběh půjčeného psa) a většina opakovaného vydání. Poslední z nich, Třikrát zločin, vyšla v roce 2018. Kromě původní prózy se Jan Klíma věnuje i překladům z angličtiny. Přeložil okolo 50 knih nejrůznějšího zaměření, z nichž nejznámější jsou z krásné literatury patrně bestsellery Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére A. Jaye a J. Lynna a z literatury faktu publikace R. Feynmana To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane a O smyslu bytí či Stručná historie mého života S. Hawkinga.

Recenze a názory: Webmagazín Rozhledna 7. 2. 2011 (8, 40 kB) *

Ukázky: ukázka (212 kB) *

Další tituly autora
Smrt má ráda poezii
Kosmické listy
Kosmické listy. Elektronické vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> detektivky a dobrodružná

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard