Obalka Perský oheň
Tom Holland
Perský oheň
První světová velmoc a boj o Západ


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Stanislav Pavlíček, vázaná s přebalem, černobílé fotografie, 416 stran, 499 Kč, ISBN 978-80-7363-094-2, EAN 9788073630942, řada Dvanáct, poprvé vyšlo 12.02.2007.

Východ a Západ se spolu poprvé utkaly před 2 500 lety. Počátkem 5. století př. n. l. se jistá globální supervelmoc rozhodla přimět dva státy, které vnímala jako teroristické, k poctivosti a pořádku. Onou supervelmocí byla Persie. Její králové založili první impérium světa, které ve své době nemělo konkurenta. Za teroristické státy byly považovány Atény a Sparta, dvě výstřední města v chudé, hornaté a zaostalé zemi jménem Řecko. Příběh o tom, jak se jejich obyvatelé postavili nejmocnějšímu muži planety a porazili jej, patří k nejpoutavějším epizodám lidských dějin.

O autorovi:
Holland Tom
Tom Holland (* 1968) vystudoval anglickou a antickou latinskou literaturu na univerzitě v Cambridgi, doktorát pak získal na univerzitě v Oxfordu. Poté pracoval v BBC, kde adaptoval Hérodota, Homéra, Thukydida a Vergilia pro rozhlasové vysílání. Kniha Rubikon (česky 2005), v níž reinterpretuje dějiny posledních desetiletí římské republiky, si získala nejen přízeň čtenářů, ale i odborné veřejnosti (byla mu udělena Cena Hessella-Tiltmana za historii za rok 2004). Podobného ohlasu se dostalo také Hollandově knize věnované první "srážce civilizací" Perský oheň (česky 2007). Jeho dokument Islam: The Untold Storyvyvolal vášnivé reakce, autor dokonce obdržel několik výhrůžek smrtí. Pro BBC Tom Holland připravil v roce 2011 pořad Dinosaurs, Myths and Monsters, je také autorem řady fantastických románů a proslavil se trilogií námětově čerpající ze života lorda Byrona. Tom Holland je ženatý, má dvě děti a žije v Londýně.

Recenze a názory: Webmagazín Rozhledna 21. 04. 2007 (9kB) * AVRIGA 2008 (2 kB) *

Ukázky: Konec dějin (80 kB) *

Další tituly autora
Rubikon
Ve stínu meče
Dynastie
Rubikon. Elektronické vydání
Dynastie. Elektronické vydání
Panství kříže
Panství kříže. Elektronické vydání
Panství kříže - bazar

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> historie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard