Obalka Smrt má ráda poezii
Jan Klíma
Smrt má ráda poezii

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 264 stran, 265 Kč, ISBN 978-80-7363-270-0, EAN 9788073632700, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 25.08.2009.

Smrt má ráda poezii je prvním Klímovým románem, v němž vystupuje hrdina Miroslav Nedbal, matematik z Karlovy univerzity, jenž nepřímo - a často jakoby proti své vůli - řeší kriminální případy, do nichž ho osud zaplete. Jednoho říjnového rána je nalezen přední teoretický fyzik Vladimír Lamač mrtev pod oknem svého pokoje v zámku sloužícím jako vědecké středisko Akademie věd. Jde o sebevraždu? Nešťastnou náhodu? Vraždu? Hraje v jeho smrti roli neznámá žena, jejíž existenci předpovídá Nedbalův přítel novinář Pavlíček? Ve snaze blýsknout se před svou posluchačkou, do níž je nepříliš šťastně zamilován, se Nedbal nechá vmanipulovat do řešení záhadné Lamačovy smrti. Smrt má ráda poezii je klasickou detektivkou splňující pravidla anglické detektivní školy, ale je i humoristickým románem a zasvěceným líčením vědecké práce nejen v období reálného socialismu.

O autorovi:
Klíma Jan
Doc. RNDr. Jan Klíma, CSc., je teoretický fyzik a autor učebnic kvantové mechaniky, ale také pěti humoristických knížek s detektivními zápletkami, z nichž některé se dočkaly překladu do němčiny (Smrt má ráda poezii, Příběh půjčeného psa) a většina opakovaného vydání. Poslední z nich, Třikrát zločin, vyšla v roce 2018. Kromě původní prózy se Jan Klíma věnuje i překladům z angličtiny. Přeložil okolo 50 knih nejrůznějšího zaměření, z nichž nejznámější jsou z krásné literatury patrně bestsellery Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére A. Jaye a J. Lynna a z literatury faktu publikace R. Feynmana To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane a O smyslu bytí či Stručná historie mého života S. Hawkinga.

Recenze a názory: Webmagazín Rozhledna 2009 (6 kB) *

Ukázky: KAPITOLA 1 (30 kB) *

Další tituly autora
Nespi s nikým, kdo je potrhlejší než ty
Kosmické listy
Kosmické listy. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Centuriona nemá nikdo rád
Chrám devíti Múz
Katilinovo spiknutí
Královský gambit
Saturnálie
Spi sladce, lásko
Svatokrádež

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> detektivky a dobrodružná

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard