Nakladatelství Dokořán  Velký letní výprodej. Kvalitní tituly, slevy až 66 %. Akce platí do 31. 8. 2019 nebo do vyprodání zásob. Vstupte zde.
 Nový ediční plán na rok 2019 najdete zde.

Autoři

Vladimír Mikeš


prof. RNDr. Vladimír Mikeš, CSc. (1950-2007) působil jako odborný asistent a poté vedoucí Katedry biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Zabýval se studiem strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul. Je autorem a spoluautorem řady odborných prací a článků, v nichž se převážně zabýval interakcí rostlin s patogeny. Kniha Proč se klepou řízky s podtitulem Chemie v kuchyni je jeho jedinou populárně naučnou publikací, v níž spojil své profesní znalosti se soukromou zálibou v kulinárním umění. Zároveň zúročil své bohaté zkušenosti z přednášek, při kterých studentům často vysvětloval i velmi složité chemické jevy přístupným a názorným jazykem, nepostrádajícím smysl pro humor.

Tituly autora


Proč se klepou řízky


Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Recenze knihy Povaha prostoru a času - www.klubknihomolu.cz 5. 6. 2019 více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Vítězslav Kremlík
Obchodníci se strachem
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Stephen Hawking
Stručná historie času
4. Robert Masello
Einsteinovo proroctví
5. Stephen Hawking a Roger Penrose
Povaha prostoru a času
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz