Obalka Adaptujte se
Tim Harford
Adaptujte se
Proč úspěchu vždy předcházejí nezdary


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Překlad Václav Viták, vázaná s přebalem, 1, poprvé v, 140 x 210, 346 stran, 365 Kč, ISBN 978-80-7363-538-1, EAN 9788073635381, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 19.11.2013.
Původní název:
Adapt: Why Success Always Starts with Failure

Co je lepší - dokonalý plán, nebo metoda pokusu a omylu? Vyžadují velké politické a ekonomické výzvy, jako jsou války nebo ekologické katastrofy, vůdce s kolosální vizí a experty se správnou strategií či zcela jinou kategorii lidí, jejichž síla spočívá ve flexibilitě a ochotě poučit se z chyb? Ekonom a novinář Tim Harford tvrdí, že nejlepší cestou k řešení problémů v dnešním nekonečně složitém a nepředvídatelném světě je právě cesta pokusu a omylu. Ať se jedná o boje s muslimskými fanatiky v ulicích iráckých měst nebo o výbuch ropné plošiny, nejlepší je průběžně se adaptovat na neustále se měnící podmínky - tedy nikoli plánovat, ale improvizovat, pracovat v terénu a postupovat raději po malých krůčcích než se pokoušet o obrovské skoky vpřed, které téměř vždy končí neúspěchem a často přímo katastrofou.

O autorovi:
Harford Tim
Tim Harford (* 1973) píše pro list Financial Times známý sloupek "The Undercover Economist", ve kterém zkoumá ekonomický kontext jevů z běžného života a na konkrétních příkladech vysvětluje základní principy fungování obchodu a psychologické taktiky byznysu. Moderuje podcast Cautionary Tales, věnovaný chybám a z nich plynoucím ponaučením, a od roku 2007 je moderátorem rozhlasového pořadu BBC Radio 4 More or Less, v němž spolu s kolegy odkrývá pozadí aktuálních zpráv či výroků obsahujících statistiky. Je čestným členem Královské statistické společnosti, nositelem řady ocenění za ekonomickou a statistickou žurnalistiku a v roce 2019 mu byl za "zásluhy za zvyšování povědomí o ekonomii" udělen Řád britského impéria. Mezi jeho nejznámější knihy o ekonomii a statistice patří Důvtipný zákazník (The Undercover Economist 2005, česky 2008) nebo Adaptujte se: Proč úspěchu vždy předcházejí nezdary (2011, česky 2013).

Recenze a názory: finmag.penize.cz 12. 12. 2013 *

Ukázky: obálka k tisku * obsah * ADAPTACE A VY *

Další tituly autora
Adaptujte se. Elektronické vydání
Jak číst čísla
Jak číst čísla. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Big Short
Homo adaptabilis

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie
naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard