Obalka Nová civilizace.
Alvin Toffler, Heidi Tofflerová
Nová civilizace.
Třetí vlna a její důsledky


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Blažek Bohuslav, vázaná s přebalem, 13x20cm, 128 stran, 175 Kč, ISBN 80-86569-00-4, řada Aliter, vydání 1, poprvé vyšlo 18.09.2001, 1. dotisk 05.03.2002.

Ve své nejnovější práci analyzují autoři příčiny, podstatu a možné důsledky třetí technologické revoluce: revoluce ve zpracování a používání informací, která proti masovému charakteru průmyslové civilizace staví individuální přístup ke kultuře, výrobě i spotřebě. Kniha shrnuje řadu kultovních "futurologických bestsellerů", které zařadily Alvina Tofflera a jeho ženu Heidi mezi nejvlivnější myslitele poslední čtvrtiny dvacátého století.

O autorech:
Toffler Alvin
Alvin Toffler (* 1928) Působil jako hostující badatel v Nadaci Russella Sagea, hostující profesor na Cornellské univerzitě, člen fakulty Nové školy sociálního výzkumu a korespondent Bílého domu. Je nostítelem čestných doktorátů v oboru humanitních věd, práva a přírodních věd. Byl jmenován Officier de l'Ordre des Artes et Lettres ve Francii a zvolen členem Americké asociace pro rozvoj vědy. Společně s manželkou Heidi je čestným spolupředsedou americké komise UNIFEM (United Nations Development Fund for Women)
Tofflerová Heidi
Mimořádná profesorka na Univerzitě národní obrany ve Washingtonu. Mezi četnými vyznamenáními získala i medaili od prezidenta Italské republiky za svůj přínos pro sociální myšlení. Společně se svým mužem, Alvinem, je čestným spolupředsedou americké komise UNIFEM (United Nations Development Fund for Women)

Recenze a názory: LN * LN * Týden * Host * Listy * Týdeník rozhlas * MFD * Právo * Babylon * Scienceworld říjen 2001 (12 kB) *

Ukázky: Obsah * Předmluva * Superzápas *

Další tituly autora
Válka a antiválka

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard