![]() |
![]() ![]() Rádi Vás přivítáme na stánku. Podrobnější informace zde. |
|

![]() Jak nakrmit diktátora Saddám Husajn, Idi Amin, Enver Hodža, Fidel Castro a Pol Pot očima jejich osobních kuchařů
Překlad Jarmila Horáková, vázaná s přebalem, 140 x 205 mm, 280 stran, 348 Kč, ISBN 978-80-7675-016-6, ISBN koeditora 978-80-7574-010-6, EAN 9788076750166, řada Polské reportáže, vydání 1, poprvé vyšlo 01.06.2021. Původní název: Jak nakarmić dyktatora
Další kniha z řady polských literárních reportáží - tentokrát z historie 20. století, na téma diktátoři a jejich osobní kuchaři.
Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když utlačovali a masakrovali obyvatele vlastních zemí? Co mohou říct o historii lidé, kteří se denně starali o jejich jídelníček? Co měli nejradši Pol Pot, Idi Amin, Milton Obote? Na čem si pochutnávali Fidel Castro, Saddám Husajn či Enver Hodža? A kdo byli lidé, kteří byli diktátorům denně nablízku a snažili se je udržovat jídlem v dobrém rozmaru? Autor vyhledal osobní kuchaře diktátorů, aby vyslechl příběh jejich života a dozvěděl se, co měli pod pokličkami hrnců, když se řešil osud země nebo světa. Ovlivnili svým kuchařským uměním chod dějin? Jejich osudy odpovídají na mnohé otázky, a zároveň tak autor kreslí intimní portréty diktátorů v domácím prostředí. Navíc kuchaři prozrazují recepty na oblíbené pokrmy svých zaměstnavatelů, podle nichž si může uvařit i čtenář. Kniha vyšla s úspěchem zároveň v USA a Polsku a zvítězila ve finále literární soutěže o nejlepší světovou knihu na kulinární téma za rok 2020 (Gourmand World Cookbook Awards).
|
KATEGORIE KNIH

Aktuality
Pozvánka na křest knihy Mistr Sun - Umění války.

Knihy v akci


Bestsellery

1. Vladimír Mikeš
Proč se klepou řízky. Druhé vydání
2. Václav Cílek
Přijít za svítání
3. Marta Dzido
Jahodová sezóna
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. Stephen Hawking
Stručné odpovědi na velké otázky


Ocenění

