Nakladatelství Dokořán  Velký letní výprodej. Slevy až 70 % na vybrané tituly. Akce trvá do 31. 7. 2017 nebo do vyprodání zásob. Vstupte zde.
Obalka Záhadný zlatý řez
Scott Olsen
Záhadný zlatý řez

Doporučená cena: 198 Kč
Cena v e-shopu: 168 Kč
Ušetříte: 30 Kč (15 %)
 
Do košíku

Překlad Petr Holčák, vázaná, 72 stran, 198 Kč, ISBN 978-80-7363-195-6, EAN 9788073631956, řada Pergamen, vydání 1, poprvé vyšlo 03.11.2009, 1. dotisk 07.12.2010.

Za pomoci mnoha ilustrací tato kniha poodhaluje tajemství přírody, které se ukrývá ve zlatém řezu, jednoduchém, avšak o to záhadnějším poměru, který dokonale zobrazuje nerozpojitelné propojení částí a celku. Nacházíme jej v podobě takzvaných Fibonacciho nebo Lucasových čísel, popřípadě logaritmických spirál u nepřeberného počtu věcí a jevů - od živočichů a rostlin, poměrů lidského těla přes pohyb planet naší sluneční soustavy až po náboženství a umělecká díla. Možná tkví i v základech lidského vědomí a základních stavebních kamenech hmoty.

O autorovi:
Olsen Scott
Scott Olsen je profesorem filozofie a komparativní religionistiky na Central Florida Community College v Ocale na Floridě. Je jedním z předních expertů na dějiny zlatého řezu; na toto téma publikoval řadu studií a vede přednášky na mezinárodní úrovni.

Recenze a názory: Vaše Literatura 17. dubna 2010 *

Ukázky: Obsah * Úvod *

Další tituly autora
Záhadný zlatý řez. Druhé vydání
Záhadný zlatý řez. Druhé vydání. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Malá kniha velkých náhod
Posvátná geometrie

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> matematika

Copyright © 2015 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS
FACEBOOK


Aktuality

Recenze na knihu Černé díry (Hospodářské noviny 9. 6. 2017) více

Knihy v akci

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Co se děje se světem?
2. Italo Calvino
Když jedné zimní noci cestující
3. Miloš Hoznauer
Lodní kufr
4. Jacky Flemingová
Potíže se ženami
5. Stephen Hawking
Černé díry
více

Ocenění

více

Odkazy

Radio Jedna 






Spolupracujeme

Sciencemag.cz