Obalka Básníci z podkroví
Václava Eiblová, Tomáš Jiří, Vladimír Stibor, Jaroslav Hovorka
Básníci z podkroví

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná, 130x200 mm, 122 stran, ilustrace Alena Stiborová, 95 Kč, ISBN 80-7363-110-5, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 15.12.2006.

Básnická sbírka čtyř autorů, kteří se scházejí v jednom podkrovním bytě na pražské Kampě, přináší čtyři osobité styly a pohledy na svět. Ty jsou doplněny "básněmi v kresbě" Aleny Stiborové.
Vydali autoři vlastním nákladem v produkci Dokořán.

O autorech:
Eiblová Václava
Narodila se v Havlíčkově Brodě. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. V roce 2000 vydala básnickou sbírku pod názvem "Miluji Tě potichu". Na podzim roku 2002 uvádí její verše herec Jan Potměšil v televizním pořadu "Klíč". Zde autorka vystupuje jako vítězka literární soutěže "Seifertova Praha 2001". Její tvorba byla oceněna i čestným uznáním v soutěži Tachovská reneta 2003 a ocenení obdržela též v soutěži "Literární Vysočina 2005". Jako pacientka se setkává s MUDr. Jaroslavem Hovorkou a výsledkem jejich jejich pravidelných schůzek v ordinaci akupunktury je nejen jejich přátelství, ale i záznamy vyprávění pana doktora, které jsou v knížce 10 000 pozdravů z Kampy předloženy.
Jiří Tomáš
Tomáš Jiří, - (pseudonym)- se narodil 21. prosince 1924 v Praze. Vystudoval gymnázium v Brandýse nad Labem a Vysoké učení technické v Praze. Počátky jeho tvorby jsou poznamenány tísnivou atmosférou ohrožení mladého státu - okupací, válkou i tragickými osudy některých jeho přátel. Jako odpověď na novou nesvobodu odešel v roce 1968 s rodinou do Švýcarska, kam odvezl i větší část své tvorby. Otištěné verše jsou výběrem z více než stovky jeho prací.
Stibor Vladimír
Narodil se v Benešově u Prahy jako druhý syn novináře a redaktora Štěpána Stibora. Autor se vyučil knihkupcem v Luhačovicích, vystudoval dálkové gymnázium v Praze. Píše poezii, povídky, fejetony... Má dvě dcery a syna.
Hovorka Jaroslav
(1925 - 2009)
Vynikající český spisovatel a lékař MUDr. Jaroslav Hovorka se narodil v Chrudimi, dne 2.9.1925. Studoval na gymnáziu v Brandýse nad Labem a v Praze, kde také absolvoval lékařskou fakultu. Působil jako lékař v oblasti leteckého a kosmického lékařství, lékařství cizokrajných chorob a stal se odborníkem v oblasti epidemiologie a bakteriologie. V letech 1971-73 byl zaměstnán jako vrátný v Národním divadle. Byl osobním lékařem významného českého herce Jana Wericha. Úspěchů dosáhl i na poli sportovním - účastnil se maratónských běhů a běhů na dlouhé tratě. Jako hráč na čelo působil několik let ve Filharmonii hl. Města Prahy a hrál i jako člen vlastního smyčcového kvarteta. Známá je i jeho malířská tvorba, která vychází z námětů jeho rodného kraje - Vysočiny. Výše uvedené skutečnosti se velmi výrazně odrážejí v jeho literární tvorbě, ve které se prolínají texty plné poutavého a vtipného vyprávění s odbornými fakty a skutečnostmi. Vše je skvěle vyvážené, poskytující prostor pro čtenářovu fantazii a zvídavost.

Další tituly autora
Tibi et igni. Tobě a ohni

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard