Obalka Virtuální dějiny
Niall Ferguson (ed.)
Virtuální dějiny
Historické alternativy


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad kolektiv, 15,2x23,5 cm, váz. s přebalem, 376 stran, 375 Kč, ISBN 80-86569-02-0, řada Dvanáct, poprvé vyšlo 15.11.2001.

Soubor úvah známých historiků se zabývá kontroverzním tématem "co kdyby". Co kdyby neproběhla americká válka za nezávislost? Co kdyby Německo vyhrálo 1. světovou válku? A Hitler druhou? A Sovětský svaz třetí? Proč se některé události staly tak a ne onak? Mají dějiny lidstva nějaký hlubší smysl? Co je cílem historické práce? Kniha je seriózní analýzou jak klíčových událostí moderních dějin, tak i vývoje a současného stavu historické vědy.

O autorovi:
Ferguson Niall
Niall Ferguson (* 1964) je britský historik, působí jako profesor na Harvardově univerzitě a pracuje rovněž jako výzkumný pracovník na univerzitě v Oxfordu a na Hooverově institutu Stanfordovy univerzity. Většinu svých prací, jež v západní Evropě vzbudily nebývalý zájem, věnoval sociálním dějinám 19. a 20. století. Obrovský ohlas vyvolala jeho kniha o příčinách propuknutí první světové války (Nešťastná válka). V ní přišel s kacířskou tezí, že mocensko-politické vztahy v roce 1914 neeskalovaly kvůli německé agresivní velmocenské politice, nýbrž pod vlivem nekompromisních postojů Velké Británie. Časopis Foreign Policy jej v letech 2005, 2009 i 2010 zařadil mezi 100 nejvlivnějších intelektuálů světa. V roce 2004 byl dokonce magazínem Times označen jako jeden ze 100 nejvlivnějších lidí světa. Jako komentátor přispíval do Sunday Telegraph, Financial Times a časopisu Newsweek . Jeho současnou manželkou je aktivistka a politička Ayaan Hirsi Ali.

Další tituly autora
Nešťastná válka
Civilizace
Colossus
Civilizace. Elektronické vydání
Britské impérium
Věž a náměstí
Věž a náměstí. Elektronické vydání
Britské impérium. Druhé vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard