Obalka Keltové
Barry Cunliffe
Keltové
Průvodce pro každého


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Stanislav Pavlíček, vázaná s přebalem, 216 stran, 19 ilustrací, 250 Kč, ISBN 978-80-7363-162-8, EAN 9788073631628, řada Průvodce pro každého, vydání 1, poprvé vyšlo 21.04.2009.

Keltové nás nepřestávají fascinovat. Řekové a Římané v nich viděli barbarské vetřelce ze severu. V 19. století byli Keltové považováni za předky Bretonců, obyvatel Cornwallu, Velšanů, Skotů a Irů a dodávali tak těmto atlantickým národům identitu s hlubšími kořeny, než jakou měli Angličané a Francouzi. V nedávné době se pak Keltové stali jedním z ideálů, jichž se dovoláváme, chceme-li posílit panevropské cítění. Barry Cunliffe se zabývá otázkami typu "Kdo byli Keltové?" a analyzuje archeologické, umělecké a lingvistické doklady, aby na tyto otázky nalezl odpověď. Zároveň nám pomáhá rozpoznat starověké Kelty a vystopovat jejich následovníky v moderním světě.

O autorovi:
Cunliffe Barry
Barry Cunliffe (*1939) byl v letech 1972-2007 profesorem na Oxfordské univerzitě. Má za sebou mnoho archeologických výzkumů v západní Evropě, v současné době zkoumá oblast Španělska, Bretaně a Wessexu. Jako badatel se v poslední době zabývá otázkou významu námořních cest v Atlantiku pro evropskou prehistorii a historii. Je rovněž členem kuratoria Britského muzea.

Ukázky: Všechno pro všechny (86 kB) *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard