Obalka Smrt ve středu
Petr Hájek
Smrt ve středu

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 256 stran, 265 Kč, ISBN 978-80-7363-269-4, řada PNK, vydání 1, poprvé vyšlo 26.05.2009, 4. dotisk 28.07.2009.

Je současný svět opravdu takový, jak se nám jeví, protože jsme již vzali za svůj obraz, který nám o něm - a o nás - předkládají média? Odehrál se například útok z 11. září 2001 tak, jak jsme ho viděli v televizi, nebo jsme se stali předmětem cílené mystifikace? A pokud ano, proč? Má volební porážka amerických republikánů a "mesiášský" nástup Baracka Obamy něco společného s krizí politické pravice v naší zemi? Je projekt Evropské unie ve skutečnosti jen pokračováním staré německé imperiální politiky a přípravou vzniku Čtvrté říše? A konečně - žijeme období rozkvětu demokracie, nebo prožíváme její poslední dny za hlubokého soumraku našeho civilizačního prostoru? A je z toho nějaká cesta? To jsou jen některé otázky, které spojují texty v této knize. Autor je klade s otevřeností, která opouští vymleté břehy takzvané politické korektnosti a se stejnou otevřeností na ně hledá odpovědi v naší a evropské současnosti a nedávné historii. Objevuje často až "detektivní" souvislosti, které spoluurčují charakter a východiska naší doby a nabízí například i metodu, jak se bránit mediálním mystifikacím a manipulacím. A proč nám hrozí smrt právě ve středu? O tom jsou následující stránky.

O autorovi:
Hájek Petr
(Česká republika, 1951)
Syn literárního kritika Jiřího Hájka. Nejprve se učil elektromontérem. Po maturitě na gymnáziu v Praze (1970) absolvoval základní vojenskou službu v Písku a Praze. Od 1972 pracoval v redakci časopisu Čs. voják a od 1974 v časopise Květy, zpočátku jako redaktor kulturní rubriky, poté ve vnitropolitickém oddělení (od 1982 jako jeho vedoucí). 1973-78 dálkově studoval scenáristiku a dramaturgii na FAMU. 1990 založil týdeník Reflex, stal se jeho šéfredaktorem a spolumajitelem stejnojmenného vydavatelství a nakladatelství. Po odchodu z Reflexu (1993) založil vydavatelství a nakladatelství Nebesa a agenturu Profile a začal se věnovat podnikání, působil zejména jako mediální a marketingový poradce. Od roku 1998 spolupracoval s ODS na mediálních a předvolebních kampaních, v březnu 2003, po zvolení Václava Klause prezidentem ČR, se stal ředitelem tiskového odboru prezidentské kanceláře a v srpnu téhož roku i tiskovým mluvčím. V červnu 2008 z této funkce odešel a byl jmenován zástupcem ředitele Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikačních a kulturních strategií. Přispíval do Tvorby, Mladé fronty, Květů, Tribuny aj. V Květech užíval šifry hp.


Recenze a názory: MFDnes 20. 06. 2009 (10 kB) * Virtually.cz 2009 (12 kB) * Reflex 25. 6. 2009 (5 kB) * Euro 20. 7. 2009 (13 kB) *

Ukázky: Apokryf (236 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Úprk rozumu
Vraťme se k rozumu

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> eseje a cestopisy
naučná -> historie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard