Obalka Omon Ra
Viktor Pelevin
Omon Ra

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Libor Dvořák, váz. s přebalem, 136 stran, 50 obrázků, 185 Kč, ISBN 80-86569-28-4, řada Mimo edice, poprvé vyšlo 04.06.2002.

Omon Ra je druhým románem asi nejslavnějšího současného ruského autora - Viktora Pelevina. Autora, o němž se říká, že vrátil do liteteratury to, co v ní už začínalo citelně chybět, totiž čtenáře. Prostřednictvím prvků science fiction text svérázným způsobem karikuje sovětský systém založený na lži a podvodu. Základní myšlenkou knihy je, že celý sovětský vesmírný program je jen vymyšlenou a velmi krutou "potěmkinovskou" vesnicí.

O autorovi:
Pelevin Viktor
Viktor Pelevin (* 1962) je jeden z nejčtenějších a nejpřekládanějších ruských autorů. Ve svých mnohovrstevnatých dílech propojuje narážky na život v postsovětském Rusku, populární kulturu, prvky science fiction a odkazy na východní náboženské směry, ale i aluze na ruské či sovětské literární klasiky. Jeho ironický styl a dovedná hra s mnoha žánry mu zajistily mnohá ocenění ze strany literárních kritiků i čtenářů. Viktor Pelevin jen velmi zřídka poskytuje rozhovory a nerad se ukazuje na veřejnosti, což dokonce vedlo ke zpochybňování jeho skutečné existence. Získal doktorát z elektromechanického inženýrství na Moskevském energetickém institutu, roku 1989 však byl přijat na Literární institut Maxima Gorkého a začal se živit jako novinář. Od 80. let publikoval povídky v literárních časopisech, věhlas si ale získal svými romány. V češtině dosud vyšlo: Čapajev @ Prázdnota (2001), Omon Ra (2002), Generation P (2002), Helma hrůzy (2006) a Svatá kniha vlkodlaka (2011).

Recenze a názory: Lidové noviny, Britské Listy, Právo * Omon Ra - Science World (9k) *

Ukázky: 1,2,14 (172 kB) * 13 *

Další tituly autora
SNUFF
SNUFF. Elektronické vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard