Obalka Jak si žijí nebožtíci
Mary Roachová
Jak si žijí nebožtíci
Využití lidských ostatků ve vědeckém výzkumu


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Petra Pachlová, vázaná s přebalem, 296 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-126-0, EAN 9788073631260, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 03.11.2009.

Tato kniha je neobvyklou, fascinující výpravou do zvláštního života našich těl po smrti. Teprve tehdy, jak Mary Roachová s humorem dokazuje, přichází ta pravá zábava. Mrtvé tělo je podmínkou životodárných transplantací, zajímavým obchodním artiklem na černém trhu, studijním materiálem, rituální pomůckou, potravou, palivem. Po dva tisíce let byli mrtví, někteří dobrovolně, jiní nevědomky, účastníky těch nejsmělejších kroků na poli vědy. S respektem k hloubce smutku a bolesti ze ztrát blízkých je smrt poučná, zajímavá, nevšední událost, kterou by bylo škoda propást.

O autorovi:
Roachová Mary
Mary Roachová (* 1959) se narodila ve státě New Hampshire. V roce 1981 dokončila studia psychologie na Wesleyanské univerzitě a odjela s několika přáteli do San Franciska. Pracovala nejprve jako nezávislá novinářka a poté přijala místo tiskové mluvčí v zoologické zahradě. Spisovatelskou kariéru začala psaním tiskových zpráv pro sanfranciskou zoologickou společnost. Později začala pravidelně přispívat do časopisů Sports Illustrared, Vogue, The New York Times Magazine, Discover, Outside a Reader´s Digest. Je autorkou tří knih na neobvyklá a provokativní témata, z nichž první je Stiff. The Curious Lives of Human Cadavers z roku 2003, která se stala bestsellerem The New York Times. Následovala podobně čtenářsky úspěšná kniha Spooke. Science Tackles the Afterlife (2006) o posmrtném životě. Dosud posledním autorčiným počinem je kniha o spojení vědy a sexu: Bonk. The Curious Coupling of Science and Sex (2008).

Ukázky: Obsah (90,6 kB) * Úvod (165 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Zdraví zabíjí

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> přírodní vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard