Obalka Zvířata ve Třetí říši.
Boria Sax
Zvířata ve Třetí říši.
Domácí mazlíčci, obětní beránci a holocaust


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Stanislav Pavlíček, váz. s přebalem, 240 stran, 10 obr., 265 Kč, ISBN 80-86569-49-7, řada Aliter, poprvé vyšlo 15.09.2003.

Historická studie poukazuje na důležité a dosud nezkoumané vazby mezi tím, jak zacházeli nacisté se zvířaty a jak zacházeli s lidmi, které považovali za biologicky méněcenné, zejména s Židy, Romy, homosexuály či duševně nemocnými. Kniha analyzuje, jak využívali a manipulovali tradiční (judaistické, křesťanské, polyteistické) i novodobé postoje ke zvířatům a poznatky moderní biologie, aby odpovídaly jejich vlastní symbolice, mocenským zájmům a ospravedlnění genocidy. Inspirativní práce si všímá širšího kontextu ochrany přírody a boje proti týrání zvířat v nacistickém Německu a souvislosti těchto fenoménů s holocaustem.

O autorovi:
Sax Boria
Boria Sax, historik a lingvista, působí jako poradce řady organizací zabývajících se ochranou lidských práv, například Amnesty International, Helsinki Watch či International League. Je zakladatelem neziskové organizace Nature In Legend and Story (Příroda v legendách a příbězích), jejímž cílem je podporovat porozumění tradičních svazků mezi lidmi a přírodním světem. Je autorem řady knih a článků s tematikou vztahu člověka a zvířat.

Recenze a názory: EKO LIST únor 2004 (43 kB) * Scienceworld leden 2004 (23 kb) * Týden 1. 12. 2003 (35 kB) * iLiteratura.cz 4.10.2015 *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová ->
Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard